1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Het najaarsaanbod fictie op VRT 1

  Het najaarsaanbod fictie op VRT 1

  Datum: 24/08/2023


  Boomer

  De humoristische reeks Boomer duikt in het dagelijkse leven van de familie Van Looveren. Want een BV is ook maar een “gewone” mens, die geconfronteerd wordt met de gewone dingen des levens … De tijden veranderen. Maar het is voor de ene al wat makkelijker om daarin te navigeren dan voor de andere. Jan Van Looveren, die is nog volop zoekende. Nu hij ouder dan vijftig geworden is, ziet hij wel dat de wereld rondom hem veranderd is. Maar is hij nog wel mee met wat er nu speelt? Is hij zelf nog steeds relevant? En hoe kan hij ervoor zorgen dat hij weer #ontrend wordt? Elke aflevering volgt een gebeurtenis die impact heeft op hoe Jan binnen zijn gezin, maar ook in de wereld navigeert.

  Alles wat Jan doet of zegt, komt onder het vergrootglas te liggen - niet in het minst onder dat van zijn puberende dochter Roos (gespeeld door Jans dochter Pippa Van Looveren) en bijdehandse vrouw Julie (gespeeld door Els Béatse, Jans eigen vrouw). Gelukkig vindt hij steun bij zijn bewonderende zoon Daan (Jef Moelans) en zijn vrienden JP en Malik op het padelveld (Tom Dingenen en Zouzou Ben Chikha). Boomer is een comedyreeks over de gewone dingen des levens, door de bril van een van Vlaanderens meest geliefde presentatoren.

  Boomer: vanaf 2 september elke zaterdag om 20.25 uur op VRT 1 en VRT MAX en vanaf 18 augustus al volledig te zien op Streamz.  De Twaalf: De Assepoestermoord
  Twaalf burgers krijgen de loodzware taak om te beslissen over het lot van een vader en zijn dochter. Anton Bergman (Koen De Graeve) en zijn dochter Julie (Lou Miller) worden beschuldigd van de moord op ex-partner en stiefmoeder Marianne (Katrien De Ruysscher). Het wordt een zenuwslopende ervaring voor alle betrokkenen. Want hoe beslis je als buitenstaander over iemands schuld of onschuld? En welke blijvende impact heeft dit op je eigen leven?

  De twaalf: de Assepoestermoord: vanaf 3 september elke zondag om 21.05 uur op VRT 1 en VRT MAX.  De Club
  Een kindje krijgen: het lijkt vanzelfsprekend, kinderspel. Maar dat is het voor vele mensen toch niet. Ook zo voor Bert en Kirstie, Ziggy en Charlie, en Ellen en Ellen uit De club. Deze tragikomische fictiereeks volgt de drie koppels, die vrienden worden in de wachtzaal van de dienst fertiliteit. Zij hadden hun toekomst al helemaal gepland, maar moeten er plots een nieuwe maken wanneer hun kinderwens niet zo vanzelfsprekend blijkt...
  In De club schittert een Vlaams-Nederlandse cast met in de hoofdrollen Janne Desmet, Dominique Van Malder, Evelien Bosmans, Jade Olieberg, Roos Dickman, Achraf Koutet en Lies Visschedijk.

  De club: vanaf 6 september elke woensdag om 20.35 uur op VRT 1 en VRT MAX.  Buitenlandse fictie op vrijdag
  Aftrappen doet VRT 1 met nieuwe afleveringen van de detectivereeks Midsomer Murders (seizoen 23) en nadien de gloednieuwe crimireeks Murder In Provence. Later dit najaar komen er nog het zesde seizoen van de detectivereeks Brokenwood Mysteries en het negende seizoen van de Britse politiereeks Endeavour aan.


  Later dit najaar

  Rough Diamonds
  Dit familiedrama speelt zich af in de Antwerpse diamantwijk: een business die Vlaanderen goed kent, maar die tot de verbeelding blijft spreken. Noah Wolfson (Kevin Janssens) keert terug naar Antwerpen nadat hij jaren geleden gebroken heeft met zijn ultra-orthodoxe Joodse familie. Door de zelfmoord van zijn broer zit het diamantbedrijf van de familie in de problemen. Ondanks de gespannen relatie met zijn familie probeert Noah de zaak te redden. Maar hij heeft intussen heel andere waarden en ideeën dan zijn ouders. Noah kiest dan ook onorthodoxe manieren om het bedrijf te leiden... De familie Wolfson is compleet verdeeld over Noahs terugkeer en de toekomst van hun diamantbedrijf.

  Naast Kevin Janssens zijn er hoofdrollen voor Ini Massez, Robbie Cleiren, Jeroen Van der Ven, Marie Vinck en Els Dottermans en ook heel wat Israëlische topacteurs. Hoofdscenarist is Yuval Yefet en co-regisseur Rotem maakten eerde de succesreeks Fauda.

  Rough Diamonds:
  later dit najaar op VRT 1 en VRT MAX.  Dag & Nacht
  In deze gloednieuwe medische dramareeks van de Lage Landen volgen we een team van verloskundigen dat elke dag onder hoge werkdruk moet presteren. Koen De Bouw speelt de rol van anesthesist Jacob, die het niet makkelijk heeft om zijn plek te vinden in het hechte team dat dag en nacht klaar staat om de meest uiteenlopende bevallingen te begeleiden. Hij zit op het randje van een burn-out en schermt zichzelf af van zijn collega’s met zijn autoritaire gedrag. Gelukkig is er verpleegkundige Trui, die zijn hart weet te raken... De hoofdrol in de reeks wordt vertolkt door Kim Van Kooten die de van origine Deense reeks vertaalde naar de Lage Landen.  Vooruitblik naar 2024

  Groeien & Bloeien
  In deze nieuwe sitcom runnen Silke (Anouck Luyten) en Klaas (Francisco Schuster) samen met hun vader Frank (Ben Segers) het lokale tuincentrum Groeien & Bloeien. Het is een echte familiezaak, maar het plotse vertrek van moeder Ingrid heeft een gat geslagen in het gezin én in het bedrijf. Ze proberen met veel liefde de zaak recht te houden, al hebben ze alle drie vaak een andere mening over de juiste aanpak... Het gezin deelt lief en leed met hun werknemers, die ze ook als familieleden zien. Niets of niemand - geen boze klant, vervelende milieuambtenaar of hardnekkige bladluis - kan hun band stuk krijgen. Tot Frank ontdekt dat er in de buurt een nieuwe, moderne hyper-tuinmarkt zal komen. Vanaf nu heeft hij maar één doel: met zoveel mogelijk - volgens hem geniaal vernieuwende, volgens zijn gezin vergezochte en soms zelfs gevaarlijke – ideeën de familiezaak redden van de ondergang. Ze moeten groeien om te blijven bloeien, en de hele ‘familie’ moet zich mee in de strijd gooien: ook boekhoudster Annemie (Goele Derick), Silkes verloofde Sven (Andrew Van Ostade) en Clio (Maïmouna Badjie), de nieuwe werkkracht die de zaak ook online op de kaart moet zetten. Bovendien is het niet helemaal duidelijk of Barbara (Ini Massez), ambtenaar voor Ruimtelijke Ordening en ex-lief van Frank, hun vijand is of hun vriend. Ze duikt sinds het vertrek van Ingrid alleszins opvallend vaak op in de winkel.

  Groeien & bloeien is een warme familie-sitcom in een arena waar iedereen komt en die iedereen kent. Wie je ook bent, op een dag stap je binnen in het tuincentrum waar je letterlijk alles kan kopen, van dierenvoeding tot geurkaarsen, van tuinmeubelen tot snoepgoed, van zwembadaccessoires tot kerstversiering, van kitsch tot stijlvol.    Chantal seizoen 2
  In 2024 steelt Chantal (Maaike Cafmeyer) terug de show. Tot grote vreugde van haar dochter Emma blijft Chantal coördinator van de wijkdienst van Loveringem. Ze wordt geconfronteerd met vreemde criminele zaken die ze op haar eigenzinnige manier aanpakt. En dat is niet tot ieders vreugde in het dorp... Intussen hoopt Emma vurig dat haar moeder terug eens verliefd wordt, maar het is nog maar de vraag of Chantal daar voor open staat.
  Naast Maaike Cafmeyer schitteren Dries Heyneman, Mathias Sercu, Steven Mahieu, Yves Degryse, Zouzou Ben Chikha en Anna-Marie Missoul opnieuw in dit tweede seizoen.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems