1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Het voorjaar op Eén en Canvas

  Het voorjaar op Eén en Canvas

  Datum: 22/12/2019

  Dit voorjaar pakken Eén en Canvas opnieuw uit met nationale en internationale fictiereeksen. Terwijl op Eén de nadruk op series van eigen bodem ligt, gaat het op Canvas dan weer om internationale, bekroonde series.

  Eén

  Dertigers


  De populaire fictiereeks Dertigers, over het leven van zes vrienden in Antwerpen, pikt de draad weer op na vorig seizoen. Nora is intussen zes maanden mama van Ina. Blijft ze een alleenstaande moeder of is ze klaar voor een nieuwe liefde? Tinne en Bart willen hun huwelijk redden en zoeken hulp bij een relatietherapeute. Tinne doet haar uiterste best om Bart meer te vertrouwen, maar verdient hij dat vertrouwen wel? Alex en Elias lijken klaar voor een volgende stap in hun relatie. Ze zijn verloofd, maar Alex’ moeilijke band met zijn familie zorgt voor heel wat spanning en frustratie. En wat is er van Pieter en Saartje geworden na die kus in de lift? Zijn ze gewoon vrienden gebleven of is er meer?

  Dertigers: vanaf 6 januari van maandag tot en met donderdag rond 22.05 uur op Eén.

  Over Water


  Dit voorjaar brengt Eén ook het tweede seizoen van de psychologische dramareeks Over Water. John wordt na enkele maanden vrijgelaten uit de gevangenis en stapt buiten in een nieuwe wereld. Marjan is bij hem weg, Ella werd zwanger en Barry ontwaakte uit coma. In de gevangenis kickte John af van de drank, maar zijn nieuwe verslaving is minstens even sterk: macht. Wanneer 'zakenadvocate' De Pelsmaecker hem vraagt om de business van zijn voormalige concurrent Patrick De Beco te runnen, bijt hij zich vast in die opdracht. John stijgt hoger dan ooit in de criminele hiërarchie. Hij komt in een unieke machtspositie terecht, mede omdat De Pelsmaecker romantische gevoelens voor hem begint te ontwikkelen. Die positie gaat stevig wankelen wanneer een doodzieke Carl Dockx last krijgt van zijn geweten over de moord op De Beco. En dan blijkt het nieuwe lief van Marjan ook nog eens een ambitieuze havenschepen te zijn die kans wil maken op de burgemeesterssjerp door het handeltje van John op te ruimen.
  Nieuwkomers in dit tweede seizoen zijn o.a. Stijn van Opstal, Tiny Bertels, Chris Nietvelt en Bruno Vanden Broecke.

  Over Water: vanaf 12 januari elke zondag om 20.50 uur op Eén.

  Zie Mij Graag


  Vanaf 7 januari kun je kijken naar het derde seizoen van de romantische comedyserie Zie Mij Graag. Anna gaat na drie maanden bij haar twintig jaar oudere vriend Jean-Philippe inwonen. Hij is chirurg, weduwnaar, en heeft een zestienjarige dochter Eva. Anna wil de beste plusouder zijn, maar het nieuw samengesteld gezin neemt geen goede start. Vic eist veel aandacht van Jean-Philippe en Lou komt in zijn puberjaren.
  Er duikt ook een nieuw gezicht op in de reeks: Elly (Mieke De Groote) trekt in bij haar dochter Nicole. Moeder en dochter hebben echter een haat-liefdeverhouding. Is het dan wel een goed idee om constant in elkaars buurt te zijn?
  Voor Anna’s ex Ben en Sien zal alles veranderen: zij verwachten hun eerste kindje. De pasgeboren baby zet hun relatie al snel onder druk… En Sas en Gunter blijven ook dit seizoen tegen de sleur vechten.

  Zie Mij Graag: vanaf 7 januari elke dinsdag om 20.40 uur op Eén.

  GR5


  In de nieuwe psychologische roadthriller GR5 besluiten vier vrienden om het Grote Routepad nummer 5, een wandelroute van 2.000 kilometer lang doorheen Europa, af te wandelen ter herdenking van hun vriendin Lisa. Zij verdween vijf jaar geleden tijdens haar tocht langs datzelfde pad. De tocht zal de vier twintigers voorgoed veranderen: de zware fysieke inspanning en onderlinge spanningen leiden voor iedereen tot een confrontatie met zichzelf, en een zoektocht naar de waarheid achter Lisa's verdwijning.
  De hoofdrollen in GR5 worden gespeeld door Boris Van Severen, Violet Braeckman, Saïd Boumazoughe, Laurian Callebaut, Indra Cauwels met verder ook nog Lucas Van den Eynde, Viv Van Dingenen en Michai Geyzen. De reeks wordt geregisseerd door Jan Matthys.

  GR5: later dit voorjaar op Eén.


  Canvas

  Dit voorjaar pakt Canvas opnieuw uit met een reeks internationale topseries. Van bij de start op tv zijn ze ook allemaal meteen integraal beschikbaar op het Canvas-kanaal van VRT NU. Zo kan je ze bekijken waar en wanneer je dat wil.

  Op woensdag gaat het stuk voor stuk om prestigereeksen. Zo kunnen de fans uitkijken naar het langverwachte derde seizoen van het dystopische vrouwenrechtendrama The Handmaid’s Tale. Ook de eigenzinnige HBO-misdaadserie True Detective is terug met een derde reeks. Twee heel andere series zijn The Loudest Voice, over de even kleurrijke als controversiële oprichter van de rechtse nieuwszender Fox News, en Chernobyl, de veelgeprezen HBO-reeks over de beruchte kernramp in Tsjernobyl. Telkens twee afleveringen omstreeks 22.00 u. en meteen integraal op VRT NU.

  Op zaterdag brengt Canvas traditiegetrouw misdaadseries. Ook die worden telkens in dubbelafleveringen aangeboden op Canvas en zijn op VRT NU meteen integraal beschikbaar.

  Zo is er vanaf eind december A Confession, een misdaadreeks van ITV over de verdwijning van een jonge vrouw. De rol van inspecteur Stephen Fulcher wordt gespeeld door Martin Freeman. Vanaf zaterdag 28 december om 20.35 u. op Canvas en meteen integraal op VRT NU.

  Het tweede seizoen van de Deense reeks Below The Surface speelt zich niet af in de metro, zoals de eerste reeks, maar op een ferry van Denemarken naar Zweden. Philip Nørgaard neemt even afstand van de afdeling terreurbestrijding en onderzoekt de mysterieuze verdwijning van June, jonge een vrouw die hij in Syrië leerde kennen toen hij daar zelf deelnam aan een militaire missie. Vanaf zaterdag 18 januari om 20.35 u. op Canvas en meteen integraal op VRT NU.

  In de tweede reeks van Bancroft volgen we opnieuw de briljante politieofficier DCI Elizabeth Bancroft tijdens haar werk in de buurt van Manchester. Ze wordt zo opgeslorpt door haar werk dat ze vervreemdt van haar zoon Joe. Bovendien verdenkt haar baas Cliff Walker haar van corruptie. Vanaf zaterdag 18 januari om 20.35 u. op Canvas en meteen integraal op VRT NU.

  Later dit voorjaar volgt nog de Zweedse misdaadreeks Heder (Honour), over vier vrouwelijke advocaten die geweld tegen vrouwen bestrijden, met onder meer Sofia Helin (The Bridge) en Alexandra Rapaport. Daarnaast ook het tweede seizoen van de IJslandse successerie Trapped van Baltasar Kormákur (Everest). Ook deze twee reeksen zijn meteen integraal op VRT NU te bekijken.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems