1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Jamie Foxx wordt Mike Tyson

  Jamie Foxx wordt Mike Tyson

  Datum: 25/03/2021


  Acteur Jamie Foxx zal in de HBO-miniserie Tyson de rol spelen van de legendarische bokser. De serie is een biografisch drama dat geproduceerd wordt door Antoine Fuqua, die ook zal regisseren, en Martin Scorsese.
  Voor Foxx is dit een droomproject dat werkelijkheid wordt, alleen is de vraag hoe de 53-jarige Foxx er zal uitzien als hij de twintigjarige Tyson moet portretteren.

  Tyson werd wereldkampioen zwaargewichten toen hij twintig was. Daarna veroverde hij de titels in alle grote boksbonden. Maar buiten de ring stapelden de problemen zich ook op: hij had een stormachtig verlopen huwelijk met actrice Robin Givens, werd positief getest op het gebruik van marihuana, beet een stuk uit het oor van zijn tegenstander en werd beticht en veroordeeld voor verkrachting. Na de gevangenisstraf die hij hiervoor kreeg, maakte hij een comeback, maar haalde nooit het niveau van vroeger.

  In zijn carrière won Tyson 50 wedstrijden (44 op knock-out) en verloor er zes. Tot op heden, op 54-jarige leeftijd, is hij nog steeds een publiek figuur die overal de nodige aandacht krijgt. Tyson verleende zijn volledige medewerking aan de serie.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems