1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • La Peste van Camus bewerkt tot serie

  La Peste van Camus bewerkt tot serie

  Datum: 1/03/2024


  Een van de meest bekende boeken van Albert Camus is zonder twijfel La Peste. Tof nieuws want het boek werd inmiddels bewerkt tot een serie die vanaf maandag 4 maart te zien is op France 2. Leuke bijkomstigheid is dat onze landgenoot John Heldenbergh (The Broken Cricle Breakown, De Twaalf) een van de hoofdrollen speelt.

  De vierdelige serie die vorig jaar in april en mei opgenomen werd in Marseille, Aix-en-Provence en Nice, speelt zich af in 2029, in een samenleving waar de angsten en zorgen van vandaag op vreemde wijze weerklank vinden. Een maatschappij die net uit de golf van Covid-epidemieën komt. Maar de pest die ze tegenkomt is veel erger...

  Terwijl we hebben leren leven met de seizoensvarianten van Covid, ontdekt men in een zuidelijke stad een nieuwe variant van de pestbacil genaamd YP2. Als er geen behandeling komt, zal de centrale overheid, om de rest van het land te sparen, de stad af te sluiten. Vervolgens wil men een mysterieus ‘Plan D’ toe passen waarvan we de monsterlijke mechanismen geleidelijk zullen ontdekken.

  Naast Johan Heldenbergh zien we ook nog Frédéric Pierrot, Hugo Becker, Judith Chemla en Pascale Arbillot.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems