1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Matteo Simoni speelt mee in Finse coproductie

  Matteo Simoni speelt mee in Finse coproductie

  Datum: 5/04/2019

  Momenteel zijn de opnames van de internationale serie Cold Courage volop aan de gang. Nadat er eerder werd gefilmd in Londen en Ierland, staan de camera’s nu opgesteld in Kainuu, in het Noorden van Finland.

  Een van de hoofdrollen in deze serie is weggelegd voor onze landgenoot Matteo Simoni (zie foto). Andere acteurs zijn o.a. Pihla Viitala (Deadwind), Sofia Pekkari (Arne Dahl, The Sandhamn Murders) en John Simm (Trauma, Collateral, Strangers). Cold Courage is een coproductie tussen Finland, België, Ierland en IJsland.

  De achtdelige thriller is gebaseerd op de misdaadboeken van Pekka Hiltunen. De hoofdpersonages in deze politieke misdaadthriller zijn twee vrouwen, Mari en Lia, die in Londen onverbiddelijk worden samengebracht via de Studio, een clandestiene groep die machtige organisaties en mensen die het niet zo goed voor hebben met onze maatschappij, wil neerhalen. Een vraag die zich op termijn echter stelt is of het doel de middelen heiligt…

  De Zweedse Agneta Fagerström Olsson (Wallander, Liza Marklund’s Annika Bengtson) en de Belg Kadir Balci (Turquoise, Trouw Met Mij) regisseren.

  De serie wordt verwacht in het voorjaar van volgend jaar.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems