1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Moresnet geselecteerd voor Canneseries

  Moresnet geselecteerd voor Canneseries

  Datum: 14/03/2024


  De fictieserie Moresnet (die een sterke Vlaamse inbreng heeft) is geselecteerd voor de Officiële Competitie van het internationale seriesfestival Canneseries (5-10 april). De serie komt in het najaar van 2024 uit in België op Streamz en in Duitsland op ZDF Neo.

  Na de dood van zijn vader keert Ben Schotz, een man getekend door zijn verleden, terug naar zijn geboortedorp Moresnet. Samen met zijn jeugdvrienden, waaronder de journaliste Zoë Kuypers, besluit hij om een tijdscapsule op te graven die ze 22 jaar eerder begroeven. In die kist vinden ze het dagboek van Bens gestoorde broer Daan. Op de laatste pagina van dat dagboek ontdekt Ben een namenlijst... met de sterfdata van zijn vrienden. Binnen de tien dagen zal ieder van hen komen te overlijden. Hoe kwam deze lijst in dit tweeëntwintig jaar oude dagboek terecht? En waarom hun namen?
  In een race tegen de tijd trachten Ben en Zoë hun onomkeerbare lot af te wenden. Hun queeste leidt naar Thalamus, een Duits neuro-technologische multinational, eigendom van de briljante Nobelprijswinnaar Robert Rolin en zijn opvolgster en kleindochter Eva Rolin.

  Moresnet werd gecreëerd door Frank Van Passel, Jef Hoogmartens en Jonas Van Geel, geschreven door Jef Hoogmartens en geregisseerd door Frank Van Passel (Manneken Pis, Het Varken Van Madonna, De Smaak van de Keyzer). De hoofdrol wordt gespeeld door Boris Van Severen (Skunk, GR5, Salamander, F*** You Very Very Much), met belangrijke bijrollen voor Leonie Benesch (Das Weiße Band, Das Lehrerzimmer, Babylon Berlin), Jade Olieberg (De Club, Geldwolven), Joke Emmers (Billie VS Benjamin), Pierre Bokma (De Joodse Raad).

  Op 9 april zullen de eerste twee afleveringen van Moresnet in wereldpremière gaan op Canneseries in aanwezigheid van cast en crew.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems