1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Najaarsfictie op VRT CANVAS

  Najaarsfictie op VRT CANVAS

  Datum: 24/08/2023


  Ook VRT CANVAS brengt dit najaar internationale kwaliteitsfictie. Van maandag tot vrijdag kun je er rond halfacht terecht voor de betere internationale comedy, met de eerste drie reeksen van The Office US en Man Seeking Woman.

  The Office US is de Amerikaanse remake van dé hitserie uit de UK. We volgen het reilen en zeilen bij het Amerikaanse papierbedrijf Dunder-Mifflin Paper Company. Baas Michael Scott is ervan overtuigd dat hij de ideale baas is, maar zijn personeelsleden durven daar weleens aan te twijfelen.

  Man Seeking Woman draait rond Josh Greenberg. Wanneer zijn vriendin het plotseling uitmaakt, blijft Josh verweesd achter. Al snel gaat hij opnieuw op zoek naar de liefde, met de hulp van zijn zus Liz en zijn beste vriend Mike. Tijdens deze zoektocht werkt hij zichzelf in gênante en absurde situaties.

  Op woensdag is er SAS Rogue Heroes, gebaseerd op ware gebeurtenissen én van de makers van Peaky Blinders.
  SAS Rogue Heroes is een Britse serie die plaatsvindt tijdens de Tweede Wereldoorlog en gebaseerd op waargebeurde feiten. We volgen de SAS, de Special Air Services van het Britse leger die een kamp hebben in de Egyptische woestijn. Officier Stirling krijgt het idee om een speciale eenheid op te richten die achter de vijandelijke frontlinie werkt.

  SAS Rogue Heroes, vanaf woensdag 6 september om 22.15 uur

  Het misdaadseizoen begint op zaterdag met The Capture. Voormalig korporaal Shaun Emery is nog maar net vrijgesproken van een oorlogsmisdaad in Afghanistan. Hij probeert zijn leven terug op te pikken en voor zijn zesjarige dochter te zorgen. Maar het duurt niet lang of de politie staat opnieuw aan de deur. Zijn advocate Hannah Roberts is ontvoerd en op camerabeelden is te zien hoe Shaun haar meesleurt op straat. Shaun wordt al snel hoofdverdachte van inspecteur Rachel Carey.

  Vanaf zaterdag 2 september, om 20.35 uur, telkens twee afleveringen. Later volgen de nieuwe reeksen Don’t Leave Me, Blackwater, The Undeclared War en The Suspect.

  Later op de avond om 22.15 uur is er 17 weken lang Line Of Duty, de Britse hitserie over de anti-corruptiecel van de Britse Central Police.

  Zondag is de topfictieavond van VRT CANVAS met het derde seizoen van Exit, de ophefmakende Noorse dramaserie rond een vriendengroep in het financiële milieu. Adam, Jeppe, Hendrik en William laten zich weer helemaal gaan in deze Scandinavische Wolf of Wall Street. (Vanaf 10 september om 22 uur.)

  Van het mondaine Noorwegen keren we terug naar het Rome van keizer Augustus met de tweede reeks van Domina. In deze Italiaans-Britse historische dramareeks volgen we Livia Drusilla, vrouw van keizer Augustus, keizerin met een eigenzinnige vrouwelijke blik en de machtigste vrouw uit haar tijd. (Vanaf 24 september)

  En ook voor de gerespecteerde rechter Michael Desiato, die terecht komt in een web van leugens wanneer zijn zoon in Your Honor betrokken raakt bij een tragisch ongeval, gaat het leven verder. Na de dood van zijn zoon Adam wordt rechter Desatio in seizoen 2 vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis. Eindelijk kan hij een einde maken aan de maffia die de stad New Orleans teistert. (Vanaf 22 oktober)

  Aansluitend volgen nog de Scandinavisch-Belgische coproductie Estonia, over de scheepsramp met de MS Estonia in 1994 en Caught.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems