1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Nieuw op NPO3: Koppensnellers

  Nieuw op NPO3: Koppensnellers

  Datum: 29/03/2020


  De meedogenloze zakenvrouw Dana de Graaf (Lineke Rijxman) keert na jaren terug naar Nederland om zich te verzoenen met haar rancuneuze zoon Lucas en probeert ondertussen op gehaaide wijze de leiding te krijgen over een ingedutte kwaliteitskrant. Ze gaat tekeer als een olifant in een porseleinkast om de winstcijfers op te krikken en als daar wat journalistieke waardes bij sneuvelen, dan is dan maar zo. Terwijl de hele redactie zich tegen Dana keert, blijkt ook zoon Lucas (Tim Linde) niets van haar te willen weten. Lucas leidt een rustig bestaan met zijn vrouw en dochtertje en werkt als persvoorlichter van zijn oom Fons, burgemeester van de gemeente Regtvoorde. Samen maken zij zich hard voor de bouw van een nieuwe moskee; een jarenlange wens van de islamitische gemeenschap in het dorp. Het laatste waar Lucas op zit te wachten is zijn bemoeizuchtige moeder, maar door haar manipulaties wordt zijn leven zo ontspoord dat het eindigt in rellen, terreur en zelfs moord. En terwijl Dana liegt en bedriegt om de wereld naar haar hand te zetten, wordt ze onverwacht geconfronteerd met haar meest geduchte tegenstander: haar geweten.

  Vanaf 3 april kun je op NPO3 kijken naar de achtdelige serie Koppensnellers, een dramaserie met een grote dosis humor en veel spannende wendingen. Een serie waarin de gebeurtenissen en personages net iets larger-than-life zijn en die de kijker aan het denken zet over een aantal actuele maatschappelijke thema’s en de manier waarop daarover wordt bericht in de media.

  In de rolverdeling zien we Lineke Rijxman (Keyzer & de Boer advocaten, Vuurzee), Tim Linde (Broers, Waterboys), Jack Wouterse (Fenix, De Hoofdprijs, Vet Hard), Rosa van Leeuwen (Papadag) en Nazmiye Oral (Volgens Jacqueline).

 • Naar het overzicht van nieuwsitems