1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Nieuwe Nederlandse series

  Nieuwe Nederlandse series

  Datum: 23/04/2022


  De productie van eigen series loopt in Nederland op volle toeren. Niet minder dan vijf series zijn momenteel in productie of staan op uitkomen.

  Eind april kun je op NPO kijken naar Tweede Hans, een drama over de 64-jarige Hans die gelukkig getrouwd is met Marleen. Nadat hij met pensioen gaat verliest hij echter een groot deel van zijn identiteit. Tijdens zijn zoektocht naar een nieuwe invulling van zijn leven, komen de relaties met diegenen die hem dierbaar zijn onder druk te staan. Stefan de Walle (Nieuwe Buren, Volgens Robert) en Jacqueline Blom (Oogappels, Penoza, Volgens Jacqueline) spelen de hoofdrollen. Het script komt van Martin van Waardenberg (De Marathon) en Karen van Holst Pellekaan (De Gelukkige Huisvrouw).
   
  Hockeyvaders
  is een nieuwe Videolandserie over het generatieconflict tussen drie hockeyvaders van middelbare leeftijd en hun opgroeiende kinderen. De opwindende, veelbelovende levensfase waarin hun kinderen zich bevinden, maakt bij de drie vrienden een meedogenloze midlifecrisis los. De kijker wordt meegenomen in de hockeywereld die ondanks vastgeroeste machtsverhoudingen opgeschud wordt door de nieuwe generatie. Acteurs Walid Benmbarek, Tijn Docter en Remko Vrijdag vertolken de hoofdrollen. Naast hen zullen onder anderen ook Holly Mae Brood, Annet Malherbe, Maaike Martens en Sanne Wallis de Vries te zien zijn. Hockeyvaders is vanaf het najaar 2022 exclusief te zien bij Videoland.

  Acteur en cabaretier Diederik Ebbinge is vanaf mei te zien in de nieuwe komische dramaserie Jos. Ebbinge, onder meer bekend van de comedy De Luizenmoeder en de serie Jeuk, speelt als Jos een man met alleen maar goede bedoelingen. Hij staat altijd voor iedereen klaar, maar moet ook oppassen dat hij er door zijn puurheid en naïviteit niet zelf aan onderdoor gaat.
  Jos is bovendien pas gescheiden en heeft ook nog eens twee tienerdochters en een veeleisende baan. Toch blijft zijn omgeving aan hem trekken en van alles van hem verwachten, wat Jos alleen maar meer stress oplevert.
  Naast Ebbinge hebben ook Camilla Siegertsz (die de ex-vrouw van Jos speelt), Lies Visschedijk (Jos' nieuwe vriendin) en Pierre Bokma (vriend en collega) een rol in de serie.
  Jos is vanaf zondag 22 mei iedere week te zien bij AVROTROS op NPO3.

  De in Nederland nieuwe streamingdienst Viaplay pakt binnenkort uit met een Nederlandse original: De Jacht op Jasper S. Het wordt één van de eerste Nederlandse Nordic Noir series, geïnspireerd op één van de meest geruchtmakende moordzaken in de Nederlandse geschiedenis. Wie de hoofdrollen zullen gaan vervullen, wordt later bekend gemaakt.
  De Jacht op Jasper S. gaat over de zoektocht naar de dader van een moord die veel teweegbracht in de samenleving. Het laat zien hoe Nederland voor het eerst werd geconfronteerd met hardnekkige complottheorieën, aangewakkerd door sociale media. De misdaad bleef jaren onopgelost. Uiteindelijk werd de zaak als een van de eerste in Nederland opgelost met behulp van DNA-bewijs.

  Onlangs zijn ook de opnames gestart van de nieuwe Videoland Original Sleepers. De serie vertelt het verhaal van een corrupte agent die manoeuvreert tussen de onderwereld van Utrecht en de ‘bovenwereld’ van de recherche. De hoofdrol is weggelegd voor Robert de Hoog (Mocro Maffia). Andere rollen zijn onder anderen voor Maryam Hassouni (Meskina), Teun Kuilboer (Commando’s), Hans Kesting (Hoogvliegers), Rifka Lodeizen (Judas), Dilan Yurdakul (Bonnie & Clyde), Julmar Simons a.k.a. Rapper Adje (Patsers) en Hans Dagelet (Familie Kruys).
  De wereld van rechercheur Martin Oudkerk (Robert de Hoog) stort in wanneer zijn surrogaatvader Henk (Hans Kesting ) vermoord wordt. Henk is één van de laatst overgebleven criminelen uit het tijdperk van het oude misdadigersmilieu en heeft sinds het begin van deze eeuw mensen naar de politieschool gestuurd om informatie door te geven aan zijn criminele organisatie.
  Wanneer een nieuwe lichting criminelen entree maakt in de Utrechtse onderwereld, wordt Martin meegesleurd in het nietsontziende geweld dat zij veroorzaken. Hoe kan Martin zijn banden met de onderwereld geheimhouden en tegelijkertijd zijn gezin beschermen?
  worden ‘sleepers’ genoemd. Martin Oudkerk is één van hen.
  De serie is later dit jaar te zien bij Videoland. • Naar het overzicht van nieuwsitems