1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Nieuwe serie over Capone en Ness in de maak

  Nieuwe serie over Capone en Ness in de maak

  Datum: 12/05/2021


  De strijd tussen gangster Al Capone en zijn Nemesis Eliot Ness heeft in het verleden al gezorgd voor verscheidene films, de meest legendarische is ongetwijfeld The Untouchables met Kevin Costner en Robert De Niro. Binnenkort komt daar nu ook nog eens een tv-serie bij.

  Bij Showtime is men immers bezig met de ontwikkeling van een serie die gebaseerd is op het non-fictie boek ‘Scarface and the Untouchable: Al Capone, Eliot Ness and the Battle for Chicago’. Het boek verhaalt de strijd tussen Capone en Ness gedurende de drooglegging en is gebaseerd op jarenlange research, nieuwe files, persoonlijke dossiers van Ness en magazines met interviews van de betrokkenen.

  De serie wil dieper ingaan op de problematiek rond de drooglegging, de industrialisatie, de massamedia, de ervaring met immigranten, de wetshandhaving en de geboorte van de georganiseerde misdaad. Het verhaal start in de roerige jaren '20 en gaat tot aan de Grote Depressie, van de sloppenwijken van de South Side tot aan het Witte Huis. De serie wil ook laten zien hoe Al Capone de misdaad verzelfstandigde tot een niveau dat men zich nooit had kunnen inbeelden, en hoe Eliot Ness, een van de meest revolutionaire agenten in de Amerikaanse geschiedenis, een zware strijd leverde om de wetshandhaving te hervormen, een strijd die tot op de dag van vandaag voortduurt.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems