1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Nieuwe serie voor bedenkers van Before We Die

  Nieuwe serie voor bedenkers van Before We Die

  Datum: 5/09/2019

  In januari start op de Zweedse zender SVT de serie Caliphate, een nieuw project van de scenaristen en bedenkers van Before We Die (volgens Ricky Gervais een van de beste Scandinavische series in jaren: “Just finished one of the best police dramas of all time. Innan Vi Dör (Before We Die), is as good as The Bridge & The Killing. Scandi-noir still destroying the rest of the world”).

  Het verhaal van Caliphate begint in de herfst van 2015. Agente Fatima van de Sapo (de Zweedse nationale veiligheidsdienst) krijgt een telefoontje van Pervin, een jonge Zweedse vrouw die vastzit in Raqqa waar haar echtgenoot Husam verbonden is met IS. Pervin vreest voor haar leven en dat van haar kinderen en vertelt Fatima dat haar echtgenoot en een groep van Zweedse jihadisten een terroristische aanval plannen in Zweden. Een van hen zou reeds in Zweden vertoeven om er de aanval voor te bereiden.

  De achtdelige serie werd opgenomen in Zweden en Jordanië. De rol van Fatima wordt gespeeld door Aliette Opheim (Fortitude, Thicker Than Water, Hassel).


 • Naar het overzicht van nieuwsitems