1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Nieuwe serie voor de bedenker van The Killing

  Nieuwe serie voor de bedenker van The Killing

  Datum: 21/08/2019

  Søren Sveistrup is misschien niet bekend bij het grote publiek, maar hij is wel verantwoordelijk voor een van de beste Scandinavische series. De bedenker en scenarist van Forbrydelsen (The Killing) mag nu uitkijken naar de verfilming van zijn ijzersterke debuutroman 'The Chestnut Man' ('Kastanje Manden'), een boek dat vertaald werd in 28 talen en uitgebracht in meer dan 50 landen.

  The Chestnut Man speelt zich af in een rustige buitenwijk van Kopenhagen. Op de eerste dinsdag van oktober keert politica Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale Zaken. Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter, die dood werd verklaard, heeft ze een jaar verlof genomen. Op dezelfde dag wordt een jonge, alleenstaande moeder op brute wijze vermoord in haar huis in een buitenwijk van Kopenhagen. Ze is gemarteld en een van haar handen is eraf gehakt.
  Wanneer de jonge, ambitieuze detective Naia Thulin en haar nieuwe partner Mark Hess arriveren op de plaats delict treffen ze een poppetje aan dat gemaakt is met kastanjes. Het poppetje blijkt mysterieus bewijsmateriaal bij zich te dragen, al wordt dit eerst beschouwd als een bizar toeval. Maar als er nog een vrouw wordt vermoord – en dit keer mist het slachtoffer beide handen – beginnen Thulin en Hess te vermoeden dat er een verband is tussen de zaken. En het heeft er alle schijn van dat de missie van de moordenaar nog niet voorbij is...

  De serie, die zes afleveringen van 50 minuten telt, wordt geproduceerd door SAM Productions, de maatschappij die ook verantwoordelijk is voor die andere (komende) Netflix-serie: Ragnarok.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems