1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Nieuwe serie voor Linda de Mol

  Nieuwe serie voor Linda de Mol

  Datum: 26/11/2021


  Als grote fan van Scandinavische crimeseries was het de grote wens van Linda de Mol (zie foto) om ooit zelf ooit zo’n serie te maken. Met de vierdelige serie Diepe Gronden lijkt haar wens in vervulling te gaan.

  In deze nieuwe serie, die geregisseerd wordt door Will – Gooische Vrouwen – Koopman, vertolkt de Mol de rol van Anna van Kessel, een gedragsdeskundige die werkzaam is bij de Nationale Politie en op verschillende plekken in Nederland wordt ingezet om te adviseren bij lopende (moord)onderzoeken. Wanneer in de Weerribben (nvdr. De Weerribben is een 35 km² groot natuurgebied in de gemeente Steenwijkerland in het noordwesten van de Nederlandse provincie Overijssel. Het vormt onderdeel van het Nationaal Park Weerribben-Wieden en is grotendeels in handen van Staatsbosbeheer) het lijk van de 17-jarige Daphne Oosthoek wordt gevonden, wordt er beroep gedaan op Anna. Vermits het lijk naakt en met een plastic zaak om haar hoofd wordt gevonden in het water wordt er al snel aan een seksueel motief gedacht. Michel van Ginkel, de boswachter van de Weerribben, is de laatste die haar levend heeft gezien. Als Anna een link ontdekt met een ander meisje dat drie jaar eerder verdween, brengt dat de zaak in een stroomversnelling. En als er opnieuw een meisje verdwijnt, gaan alle alarmbellen af en beseffen Anna en het politieteam dat ze mogelijk te laat zijn.

  Andere rollen zijn weggelegd voor Egbert-Jan Weeber, Chris Zegers, Hannah Hoekstra, Urmie Plein, Peter Blok, Mark Rietman, Ricky Koole, Susan Visser en Kasper van Kooten. Het scenario werd geschreven door Lex Passchier (De 12 Van Oldenheim, De 12 Van Schouwendam, Oogappels).

  De thrillerserie Diepe Gronden is vanaf zondag 2 januari om 20.30 uur te zien op SBS6.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems