1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Nu op Disney+ en niet te missen: Oussekine

  Nu op Disney+ en niet te missen: Oussekine

  Datum: 12/05/2022


  De nieuwe Franse serie Oussekine gaat over een pijnlijk geval van racistisch politiegeweld dat op 5 december 1986 plaatsgreep in Frankrijk. Een gegeven dat tot nu toe nooit eerder werd verfilmd.

  Op die dag wordt de Frans-Algerijnse Malik Oussekine, een totaal onschuldige student, doodgeslagen door twee politiemannen. In de serie zien we hoe zijn familie alles doet en opoffert om de rechtvaardigheid te kunnen laten zegevieren. De Franse autoriteiten wilden de zaak immers in de doofpot stoppen. Oussekine is voor Frankrijk wat When They See Us voor de VS was: een schitterende serie over een falende politiemacht en sociale onrechtvaardigheid.

  Oussekine werd geschreven en geregisseerd door Antoine Chevrollier, regisseur van de series Baron Noir en Le Bureau Des Légendes. In de rolverdeling herkennen we twee bekende gezichten: Hiam Abbass uit Succession speelt de rol van de moeder van Malik en Kad Merad die we kennen uit Baron Noir en uiteraard Bien Venu Chez Les Ch’tis, speelt de advocaat. De serie kreeg op de Franse websites uitstekende reviews en wordt al getipt als beste serie van het jaar.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems