1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Ongeïnspireerde Academy maakt rare keuzes

  Ongeïnspireerde Academy maakt rare keuzes

  Datum: 15/07/2021


  Dinsdag werden de nominaties bekend gemaakt voor de Emmy Awards 2021, de belangrijkste prijzen voor televisieprogramma’s.

  De lijst met meeste nominaties wordt aangevoerd door The Crown en The Mandalorian, elk met 24 nominaties. Daarna volgen WandaVision met 23 nominaties, Saturday Night Live en The Handmaid’s Tale met elk 21 nominaties, Ted Lasso met 20 stuks en het gecancelde Lovecraft Country met 18 nominaties.

  Opvallend dit jaar was de ongeïnspireerdheid van de Television Academy. Zo was er gigantisch groot aantal categorieën (het leek erop dat elke serie een nominatie moest krijgen), waren er soms erg vreemde en onlogische keuzes (Don Cheadle en Claire Foy werden genomineerd voor een rol die nauwelijks drie minuten duurde, Cobra Kai werd genomineerd in de categorie comedy, net als Emily In Paris dat nochtans geen al te beste reviews kreeg en The Boys werd genomineerd in de categorie ‘Best Dramatic Series’) en was er een overdaad aan nominaties voor acteurs en actrices. Zo kreeg The Handmaid’s Tale 10 nominaties, enkel voor de acteurs en actrices, The Crown negen, Hamilton zeven, net als Ted Lasso.

  Dit jaar werd er wel erg rekening gehouden met de diversiteit. Zo werd M.J. Rodriguez terecht de eerste transgender die genomineerd werd in de categorie ‘Outstanding Lead Actress In A Drama Series’ voor haar rol in Pose en waren er voldoende zwarte nominaties (in de categorie ‘Lead Actor in a Drama Series’ waren vier van de zes genomineerden zwart).

  Uiteraard waren er ook heel wat series of vertolkingen die over het hoofd werden gezien: The Good Lord Bird, Small Axe, It’s A Sin en The Underground Railroad kregen geen nominaties voor hun vertolkers. Nicole Kidman (The Undoing), Joseph Fiennes (The Handmaid’s Tale), Ruth Wilson (Oslo), Phoebe Dynevor (Bridgerton) en Chris Rock (Fargo) vielen eveneens uit de boot.

  De combinatie HBO en HBO Max zorgde voor de meeste nominaties: 130 stuks, precies eentje beter dan Netflix. Disney+ werd derde met 71 nominaties vooral dankzij Marvel.

  Voor een volledig overzicht van alle nominaties, klik hier


 • Naar het overzicht van nieuwsitems