1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Opnames De Nieuwe Waarheid zijn gestart

  Opnames De Nieuwe Waarheid zijn gestart

  Datum: 3/06/2019

  Deze maand zijn de opnames gestart van de nieuwe dramaserie De Nieuwe Waarheid. De achtdelige serie vertelt het verhaal van een harde zakenvrouw die haar carrière en de liefde van haar zoon dreigt te verliezen als ze zich ontwikkelt tot de gewetensvolle hoofdredactrice van een landelijke krant. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Lineke Rijxman (Keyzer & de Boer advocaten, Vuurzee, t Schaep Met De 5 Pooten), Tim Linde (Broers, Gangsterdam, Waterboys), Jack Wouterse (Fenix, Flikken Rotterdam, Dokter Tinus) en Rosa van Leeuwen (Bloedverwanten, B.A.B.S.). De Nieuwe Waarheid is naar verwachting het voorjaar van 2020 te zien bij AVROTROS op NPO 1.

  De harde zakenvrouw Dana (Lineke Rijxman) heeft een vermogen vergaard als succesvolle uitgever van tijdschriften in Amerika, maar gaat terug naar Nederland om daar een nieuw leven te starten. Tegen alle verwachtingen in lukt het haar de positie te bemachtigen als hoofdredacteur van De Courant, een grote Nederlandse krant. Dana’s werkelijke doel is om het contact met haar volwassen zoon Lucas (Tim Linde) te herstellen. Maar hoe meer Dana haar best doet haar zoon te helpen, hoe meer ze zijn wereld volledig op de kop zet..

  De Nieuwe Waarheid is een dramaserie met een grote dosis humor en veel spannende wendingen. Een serie waarin de gebeurtenissen en personages net iets larger-than-life zijn en die de kijker aan het denken zet over een aantal actuele maatschappelijke thema’s en de manier waarop daarover wordt bericht in de media. De serie is een idee van Joan Nederlof van mugmetdegoudentand. Het scenario is geschreven door Joan Nederlof in samenwerking met Peer Wittenbols en Jacqueline Epskamp. De regie is in handen van Michiel van Jaarsveld en Margien Rogaar.

  De Nieuwe Waarheid wordt geproduceerd door NL Film in samenwerking met mugmetdegoudentand en AVROTROS.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems