1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Prestigieuze VTM/BNNVARA-serie krijgt topcast

  Prestigieuze VTM/BNNVARA-serie krijgt topcast

  Datum: 5/08/2019

  Deze week starten de opnames van de prestigieuze serie Red Light, een nieuwe dramareeks die zich afspeelt in de wereld van prostitutie en mensenhandel. Bedenkers en initiatiefnemers Carice van Houten (Game of Thrones, Zwartboek, Minoes) en Halina Reijn (Conspiracy Of Silence, Blind, Valkyrie) spelen samen met de Vlaamse actrice Maaike Neuville (Clan, De Dag, Van Vlees En Bloed, De Twaalf) de hoofdrollen. Zij spelen drie vrouwen met totaal verschillende achtergronden wiens leven met mekaar verstrengeld raakt als de echtgenoot van één van hen mysterieus verdwijnt.

  Naast de drie dames spelen ook bekende namen als Koen De Bouw, Geert Van Rampelberg en Joren Seldeslachts mee. De reeks wordt voor drie kwart in Vlaanderen gedraaid, en zal naast bij VTM ook in Nederland bij BNNVARA te zien zijn. De cast wordt verder aangevuld met Ruth Becquart, Sofie Decleir, Jeroen Perceval, Anne-Laure Vandeputte, Jonas Vermeulen, Herwig Ilegems en Peter Gorissen. Andere Nederlandse namen worden later bekend gemaakt.

  De regie van Red Light is in handen van Wouter Bouvijn en Anke Blondé. Wouter Bouvijn maakte eerder dit jaar De Twaalf, een reeks die op Canneseries de prijs kreeg voor het 'Beste Scenario'. Anke Blondé leverde eerder dit jaar de veelgeprezen film The Best of Dorien B af. Hoofdschrijver van Red Light is Esther Gerritsen (Instinct, Dorst, Nena). Daarnaast schrijven ook Frank Ketelaar (Bloed, Zweet En Tranen, Klem, Overspel) en Christophe Dierickx (De Bende Van Jan De Lichte, Tabula Rasa, De Helaasheid Der Dingen) mee aan het scenario.

  Red Light is een coproductie van Eyeworks (BE), WBITVP (NL), VTM en BNNVARA.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems