1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Ratched-bedenker maakt serie over seriemoordenaar

  Ratched-bedenker maakt serie over seriemoordenaar

  Datum: 6/10/2020


  Ratched staat nog maar net online of Ryan Murphy (zie foto) is alweer bezig met een nieuwe serie. Ditmaal werpt hij zich op een van de meest beruchte seriemoordenaars van de VS. De opnames van Monster: The Jeffrey Dahmer Story zouden starten in januari.

  Monster vertelt het verhaal van een van Amerika's meest beruchte seriemoordenaars, grotendeels verteld vanuit het oogpunt van de slachtoffers van Dahmer, en duikt diep in de incompetentie en apathie van de politie waardoor de inwoner van Wisconsin een meerjarige moordpartij kon plegen. De serie dramatiseert ten minste 10 gevallen waarin Dahmer bijna werd opgepakt, maar uiteindelijk werd losgelaten. De serie zal naar verwachting ook het blanke privilege behandelen, aangezien Dahmer, een strakke, knappe blanke man, herhaaldelijk een gratis pas kreeg van zowel de politie als van rechters die toegeeflijk waren toen hij werd beschuldigd van kleine misdrijven.

  Dahmer vermoordde in de periode 1978-1991 17 mannen en jongens (vele minderjarig en van een andere huidskleur) die hij ook nog eens ontdeed van hun ledematen. Hij pleegde bovendien op de meeste slachtoffers necrofilie en kannibalisme en bewaarde van velen ook hun lichaamsdelen. Hij werd uiteindelijk veroordeeld voor 16 moorden en werd doodgeslagen door een medegevangene in 1994, twee jaar na zijn arrestatie. Hij was 34.

  Richard Jenkins die een Golden Globe won en een Oscarnominatie kreeg voor zijn vertolking in Shape Of Water, zal Lionel spelen, de vader van Dahmer, een chemicus die de kleine Dahmer leerde hoe hij op een veilige manier beenderen van dieren kon ‘bleachen’ en bewaren, een techniek die Dahmer jaren later ook toepaste op zijn slachtoffers.

  De pilootaflevering zal geregisseerd worden door Carl Franklin, terwijl Janet Mock (Pose, Hollywood) meerdere andere afleveringen zal schrijven en regisseren. Andere projecten van Murphy die binnenkort verschijnen zijn Halston, The Boys In The Band en de speelfilm The Prom.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems