1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Série Series maakt zijn programma bekend

  Série Series maakt zijn programma bekend

  Datum: 15/06/2019

  De achtste editie van Série Series, het evenement voor Europese tv-series, vindt dit jaar plaats in Fontainebleau van 1 tot en met 3 juli.

  Dit evenement dat opgezet wordt door auteurs en producenten, is een festival zonder prijzen. Het besteedt uitgebreid aandacht aan Europese series en de problematiek errond. Gedurende drie dagen kunnen bezoekers en professionelen kennismaken met 29 series, afkomstig uit 14 landen. Acht series zijn klaar voor uitzending, 21 andere zijn ‘werken in progressie’ (12 daarvan zijn in productie, 9 zijn in het stadium van scenario). Er zijn ook tal van ‘masterclasses’ gegeven door genodigden als scenariste Sally Wainwright (Gentleman Jack), actrice Veerle Baetens (Tabula Rasa), componiste Isobel Waller-Bridge (Fleabag) en auteur/regisseur Niccolò Ammaniti (Il Miracolo).

  De series die klaar zijn en toegankelijk voor publiek, zijn:
  Når Støvet Har Lagt Sig (When The Dust Settles) (Denemarken), 45 Revoluciones (Spanje), Hide And Seek (Oekraïne), Back To Life (VK), Grenslanders (België/Nederland), Happily Never After (IJsland), Dark Money (VK) en Polichinelles (Frankrijk).

  Van de projecten die aan de hand van een aantal fragmenten worden voorgesteld aan de professionals, zijn Vliegende Hollanders, Gangs Of London en The Trial Of Christine Keeler de meest in het oog springende.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems