1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Series Mania viert jubileum

    Series Mania viert jubileum

    Datum: 22/02/2019

    Op 22 maart gaat in het Noord-Franse Lille de tiende editie van Series Mania van start. Deze hoogdagen voor de tv-series zijn voor iedereen toegankelijk.

    De jubileumeditie wordt opgeluisterd door een indrukwekkend rijtje van bekende namen. Naast Uma Thurman, Black Mirror-bedenker Charlie Brooker en 'The Good Doctor' Freddie Highmore zullen ook Marti Noxon (Sharp Objects, UnREAL), Eric Rochant (Le Bureau De Légendes), Hugo Blick (Black Earth Rosing, The Honourable Woman) en Dominik Moll (Harry, Un Ami Qui Vous Veut Du Bien) masterclasses geven. Naast de officiële competitie zijn er aparte secties voor de Franse series en de Amerikaanse. Bovendien is er een All Night Comedy Marathon en een Internationaal Panorama.

    Series in competitie waar wij naar uitkijken zijn de Australische serie Lambs Of God met een hoofdrol voor Ann Dowd (The Leftovers, The Handmaid’s Tale), de Netflix-serie Chambers waarin een meisje de vreemde eigenschappen van de eigenaar van haar donorhart overneemt, Chimerica over een fotograaf die opzoek gaat naar de anonieme man die in de nasleep van de Tiananmenprotesten in een straat bij het Plein van de Hemelse Vrede een colonne tanks de weg versperde, de Franse serie Mytho, geregisseerd door de regisseur/bedenker/scenarist van Les Revenants, De Noorse serie TWIN met een dubbelrol voor Kristofer Hivju (Game Of Thrones, Turist) en The Virtues, de nieuwe serie van Shane Meadows, de bedenker van de This Is Engeland-saga met een hoofdrol voor Stephen Graham.

    In het Franse competitiegedeelte is het vooral uitkijken naar Osmosis, de Franse Netlfix-original die binnenkort online gaat.
    MotherFatherSon (van de scenarist van The Assassination Of Gianni Versace - American Crime en met Richard Gere in de hoofdrol) en Uspjeh, de eerste tv-serie van Danis Tanovic zijn te zien in het International Panorama, dat eveneens onderdak biedt aan series afkomstig uit o.a. Rusland, Duitsland, Noorwegen, Denemarken, VK, Japan, Zuid-Korea en Argentinië.

    Women On The Verge, de nieuwe serie van Sharon – Catastrophe - Horgan is in z’n totaliteit te zien in de All Night Comedy Marathon en in de sectie Best Of USA is het vooral uitkijken naar Black Monday,  I Am The Night, de nieuwe The Twilight Zone en The Red Line, de nieuwe serie van Ava DuVernay en Greg Berlanti.


  • Naar het overzicht van nieuwsitems