1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Sex Pistols krijgen hun serie

  Sex Pistols krijgen hun serie

  Datum: 15/01/2021


  Slumdog Millionaire-regisseur Danny Boyle (zie foto) gaat met Pistol een zesdelige miniserie maken rond de Sex Pistols, gebaseerd op de memoires “Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol,” van Steve Jones, de legendarische gitarist van de Sex Pistols.

  De Sex Pistols was een zeer invloedrijke muziekgroep. Ze maakten luide, agressieve muziek en geneerden zich niet om het publiek uit te dagen met hun vulgaire en opruiende taal en provocerende gedragingen. Hun album 'Never Mind The Bullocks' was verbannen op de BBC, maar wordt aanzien als een van de mest invloedrijke albums aller tijden. De Sex Pistols worden algemeen aanzien als de grondleggers van de punk. De opkomst van deze legendarische band – die even vlug verdween als hij gekomen was – is een van de meest interessante verhalen uit de geschiedenis van de popmuziek in het afgelopen decennium.

  Boyle is geen vreemde als het op muziekfilms aankomt. Zo maakte hij eveneens Yesterday, een ode aan The Beatles en Trainspotting, een film boordevol muziek en met een sfeertje dat we ongetwijfeld ook bij Pistol zullen terugvinden. De serie werd bedacht door Craig Pearce, de scenarist van o.a. The Great Gatsby, Moulin Rouge! en Romeo + Juliet.

  In de rolverdeling zien we Toby Wallace (Babyteeth) als Steve Jones, Anson Boon (1917, Shadowplay) als John ‘Johnny Rotten’ Lydon, Louis Partridge (Enola Homes) als Sid Vicious, Sydney Chandler (Don’t Worry Darling) als Chrissie Hynde, Emma Appleton (The Witcher) als Nancy Spungen, het liefje van Sid Vicious en last but not least Maisie Williams (Game Of Thrones) als Pamela Rooke alias Jordan, een Britse actrice en model bekend voor haar werk met Vivienne Westwood en om het bijwonen van nagenoeg alle optredens van de Sex Pistols. Samen met Johnny Rotten, Siouxsie Sioux en Soo Catwoman, creëerde ze de Londense punk look.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems