1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Slumdog Millionaire-team maakt 70’s-serie

    Slumdog Millionaire-team maakt 70’s-serie

    Datum: 12/03/2016

    Na Vinyl, The Get Down en Acquarius komt er binnenkort nog een serie aan die zich afspeelt in de jaren ’70. En het is een project dat hoge verwachtingen schept gezien de mensen achter de serie ook verantwoordelijk waren voor Oscarwinnaar Slumdog Millionaire. M.a.w. Simon Beaufoy schreef het script, Danny Boyle (zie foto) regisseert en Christian Colson produceert.

    Trust wordt een tiendelige serie over John Paul Getty III, erfgenaam van het Getty-olie-imperium die in 1973 gekidnapt wordt. Zijn familie weigerde het losgeld van $17 miljoen te betalen, ondanks een brief van de jonge Getty waarin hij vraagt “om hem niet te laten sterven” en een afgesneden oor dat de daders hadden opgestuurd. Na maanden zakte het losgeld naar $3 miljoen. De oude Jean Paul Getty, de opa van John Paul Getty III die op een gegeven moment werd beschouwd als de rijkste man van de wereld, was akkoord om $2,2 miljoen te betalen indien het aftrekbaar was van de belastingen. Getty’s vader zou de resterende $800.000 bijleggen.
    John Paul Getty III stierf in 2011 op 54-jarige leeftijd. Een druggerelateerde hartaanval zorgde ervoor dat hij deels blind werd en verlamd raakte voor het leven. Acteur Balthazar Getty die te zien zal zijn in Twin Peaks, is zijn zoon.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems