1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Snowpiercer wordt tv-serie!

  Snowpiercer wordt tv-serie!

  Datum: 13/06/2017

  TNT gaat een serie maken die gebaseerd is op Snowpiercer, de door de pers bejubelende actiefilm van Bong Joon-ho, de regisseur van het in Cannes vertoonde Okja.

  Op zich is dit belangrijk nieuws, maar het wordt nog eens zo interessant als je weet dat de cast aangevoerd wordt door Oscarwinnares Jennifer Connelly (A Beautiful Mind, Requiem For A Dream) (zie foto) en dat de regisseur van de pilootaflevering niemand minder is dan Scott Derrickson (The Exorcism Of Emily Rose en Doctor Strange).

  Het verhaal speelt zich af zeven jaar nadat de wereld herschapen werd in een bevroren ‘wasteland’. Hetgeen nog overblijft van de mensheid raast de wereld rond in een trein die niet te stoppen valt. In de laatste wagons bevinden zich de minder begoeden, vooraan is enkel voorbehouden voor de meer gefortuneerden, de rijken.

  In de cast vinden we ook Daveed Diggs (Black-ish, The Get Down, Unbreakable Kimmy Schmidt), Mickey Sumner (Low Winter Sun, The Borgias) en Annalise Basso (Captain Fantastic, The Red Road, Philip K. Dick's Electric Dreams) terug. Digss speelt Layton Wells, een gevangene die toebehoort aan de ‘lower class’, maar die een belangrijke pion wordt in een strijd die wel eens het einde zou kunnen betekenen van iedereen. Connelly en Sumner spelen twee personages van de ‘upper class’. Connelly speelt Melanie Cavill, de stem op de trein die verantwoordelijk is voor de dagelijkse berichten en die gefascineerd is in de ‘lower class’; Sumner is Bess Till, iemand van de veiligheid die betrokken raakt in een mysterie dat het fragiele evenwicht binnen de trein dreigt te verstoren. Basso tot slot speelt LJ Anderson, een stil, maar ijverig meisje dat met haar ouders in het ‘lower class’ gedeelte leeft. Ze is niet wanhopig en heeft vrede genomen met haar dagelijkse routine totdat een belangrijke gebeurtenis haar leven overhoop haalt.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems