1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Tabula Rasa wint vijf Ensors

    Tabula Rasa wint vijf Ensors

    Datum: 18/09/2018

    Zaterdagavond 15 september werden de Ensors uitgereikt tijdens een feestelijk gala in het Kursaal van Oostende. Nieuw is dat er vanaf dit jaar, naast het bekronen van het beste van de Vlaamse film, ook Ensors werden uitgereikt voor beste Vlaamse televisieseries. Voor het eerst werden de winnaars gekozen via het nieuwe systeem van de Ensor Academie, waarin alle gildes en unies uit de sector vertegenwoordigd zijn. Maar liefst 1300 filmprofessionals woonden de show bij, die gepresenteerd werd door Francesca Vanthielen.

    Bij de televisiereeksen was Tabula Rasa de grote winnaar met vijf beeldjes: ‘beste TV-serie’ ‘beste regie’, ‘beste scenario’, ‘beste acteur’ (Peter Van den Begin) en ‘beste actrice’ (Veerle Baetens). Met andere woorden, Tabula Rasa won in elke categorie.
    Voor het eerst werd ook een Ensor uitgereikt voor ‘Internationale Verdienste’ van het Jaar. Deze eer viel te beurt aan regisseur Jakob Verbruggen, die met zijn Amerikaanse reeks The Alienist een Emmy nominatie in de wacht sleepte en eerder al een seizoensfinale van House Of Cards mocht regisseren. Spijtig dat Tim Mielants (Peaky Blinders) bij het overzicht over het hoofd werd gezien.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems