1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • The Dark Heart: Serie van de maker van The Guilty

    The Dark Heart: Serie van de maker van The Guilty

    Datum: 30/01/2022


    Regisseur Gustav Möller oogstte heel wat lof met de bioscoopfilm The Guilty (Den Skyldige), een film die ondertussen een Amerikaanse remake kreeg met Jake Gyllenhaal in de hoofdrol. Möller's nieuwste project is The Dark Heart, een vijfdelige serie waarvan het scenario – dat gebaseerd is op de true crime novelle van Joakim Palmkvist – werd geschreven door Oskar Söderlund, de scenarist van Snabba Cash, Greyzone en Rebecka Martinsson. Een unieke samenwerking die het beste laat verhopen.

    De serie volgt Sanna, de 21-jarige dochter van Bengt, een rijke landeigenaar die z’n geld verdient met het leasen van grond aan hardwerkende boerenfamilies. Wanneer Sanna een relatie aanknoopt met Marcus, de zoon van een arme boer, stelt haar vader haar voor een ultimatum: breken met Marcus of onterving. Kort daarna verdwijnt Bengt zonder één spoor na te laten. De lokale politie roept de hulp in van Tanja, onderzoeker bij de organisatie Missing People Zweden, die al vlug geobsedeerd raakt door de zaak.

    De hoofdrollen in deze psychologische dramathriller, die over een oude familievete en jonge torenhoge liefde gaat en hoe die kan leiden tot een familietragedie met fatale gevolgen, worden vertolkt door Gustav Lindh (Queen Of Hearts, Älska Mig, Top Dog), Clara Christiansson Drake (Gåsmamman, Gösta, Morden i Sandhamn) en Aliette Opheim (Katla, Thicker Than Water, Kalifat). De productie is in handen van FLX, de firma die instond voor onder meer Quicksand, Love & Anarchy, Bonusfamiljen, Solsidan en De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween).

    Kijk hier naar de trailer


  • Naar het overzicht van nieuwsitems