1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • The Monster Of Florence wordt een miniserie

  The Monster Of Florence wordt een miniserie

  Datum: 2/07/2021


  Tussen 1968 en 1985 werden in Florence en op het platteland in Toscane acht koppels vermoord terwijl ze seks hadden in hun auto. Auteur Douglas Preston verhuisde naar Florence en raakte geïnteresseerd in de zaak. Journalist Mario Spezi, die er een boek over schreef, had zich jaren verdiept in de zaak. De twee raakten bevriend en schreven samen aan aantal artikels en boeken over de Monster van Florence-zaak. De twee raakten betrokken bij de zaak wanneer het Italiaanse gerecht hen begon te verdenken en hen aanklaagde voor obstructie van het onderzoek en verdacht van medeplichtigheid.

  Preston vertelt: “Het boek en de serie die erop gebaseerd is, vertellen het waar gebeurde verhaal van onze zoektocht naar, de identificatie van en het bangelijke interview met de moordenaar. In een bizarre wending werden Mario en ik meegezogen in een schrijnende vervolgingsvendetta: onze telefoons werden afgetapt, we werden gevolgd en bedreigd door de politie, beschuldigd van deelname aan satanische riten - wat culmineerde in de arrestatie en beschuldiging van Mario dat hij het monster van Florence was".

  Het Deense duo Nikolaj Arcel (regisseur van A Royal Affair en scenarist van Riders Of Justice) en Anders Thomas Jensen (regisseur van o.a. Riders Of Justice, Adam’s Apples, The Green Butchers) zullen het boek bewerken tot een serie. Antonio Banderas werd aangezocht om de rol te spelen van Mario Spezi.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems