1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • The Plot Against America krijgt een 'go'

  The Plot Against America krijgt een 'go'

  Datum: 12/11/2018

  David Simon, bedenker van The Deuce en The Wire, gaat zich na het derde en laatste seizoen van The Deuce volgens Variety wagen aan de verfilming van 'The Plot Against America', het ophefmakende boek van Philip Roth uit 2004.

  Het verhaal speelt zich af in een alternatief Amerika waar Franklin D. Roosevelt het onderspit moet delven voor held Charles Lindbergh die verkozen wordt tot President. Een van de eerste daden die Lindbergh stelt is een overeenkomst sluiten met Hitler en met Japan. Beide akkoorden houden in dat Amerika zich niet zal mengen met de Duitse expansie in Europa en de Japanse in Azië. De jaren ’40 worden voor de Amerikanen een decennium dat zwaar getekend wordt door antisemitisme

  Het verhaal dat verteld wordt vanuit het standpunt van een jonge Philip Roth, onderzoekt de gevolgen van de verkiezing van Lindbergh en de gevolgen van zijn beleid.

  Voor deze zesdelige serie gaat Simon opnieuw samenwerken met Ed Burns, met wie hij de miniserie Generation Kill maakte. Burns was ook een van de schrijvers bij The Wire. (zie ook Bedenker van The Deuce schrijft nieuwe serie)

 • Naar het overzicht van nieuwsitems