1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Van familiezender naar een familie van zenders

  Van familiezender naar een familie van zenders

  Datum: 10/08/2020


  Vanaf maandag 31 augustus 2020 transformeert VTM van familiezender naar een familie van zenders. Die dag starten namelijk VTM 2, VTM 3 en VTM 4. Waar VTM blijft staan voor familie-entertainment, zet VTM 2 in op pittige reality, lokaal en internationaal. . VTM 2 zal in het najaar maar liefst drie avonden per week lokale programma’s brengen. Een eerste glimp van VTM 2 brengt programma’s als de Vlaamse versie van Ik Vertrek, Blind Getrouwd Australië en een vaste afspraak met de Champions League. VTM 3 zorgt elke dag voor een topfilm, aangevuld met series en sitcoms en VTM 4 zet in op actie en classics. Denk onder andere aan James Bond, Rambo of Top Gear. De nieuwe VTM-zenders vervangen de huidige zenders Q2, Vitaya en CAZ. VTM krijgt vanaf 31 augustus ook een ‘nieuwe’ baseline, die velen niet onbekend in de oren zal klinken: "VTM kleurt je dag".

  Dirk Lodewyckx, algemeen directeur TV, Streaming en Radio: “Deze nieuwe zenderstrategie zorgt er ook voor dat we meer dan ooit inzetten op lokale programma’s. Voor VTM 2 uiteraard, maar daarnaast produceren we vandaag ook extra content voor onze digitale platformen VTM GO en straks ook voor het nieuwe betalende streaming platform. We vinden dit een belangrijk signaal, zeker in coronatijden, om de lokale productiesector extra zuurstof te geven.”

  VTM 2, VTM 3 en VTM 4 gaan op maandag 31 augustus 2020 van start en nemen het signaal over van de huidige televisiezenders Q2 (VTM 2), Vitaya (VTM 3) en CAZ (VTM 4).

 • Naar het overzicht van nieuwsitems