1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Vanaf 16/12 op Eén: Over Water

  Vanaf 16/12 op Eén: Over Water

  Datum: 28/11/2018

  Over Water draait rond John Beckers, ooit Vlaanderens favoriete tv-ster. Hij heerste tijdens zijn gloriedagen als lieveling van de Vlaamse huiskamers over het kleine scherm en het publiek sloot hem in het hart. Maar het succes had een prijs: zware verslavingen aan drank en gokken sleurden John mee naar een duister dal en hij verloor bijna alles wat hij had opgebouwd. Populariteit, vrienden en succes verdwenen allemaal veel sneller dan ze kwamen.

  Nu krijgt John van zijn vrouw en twee kinderen een allerlaatste kans om zich terug op het rechte pad te begeven en hun vertrouwen terug te winnen. Na een verblijf in de rehabilitatiekliniek gaat hij dan ook met vernieuwde moed aan de slag bij zijn schoonvader, die in containertransport zit. De tv-vedette gaat voor de haven werken en dat gaat met vallen en opstaan. Tot hij via een dubieuze zakenadvocate in een nieuwe wereld terecht komt en beseft dat hij de haven voor hem kan laten werken.

  Over Water laat zien hoe een verslaafde man met goede bedoelingen toch verkeerde keuzes kan maken, en hoe hij op die manier uitgroeit van groene nieuwkomer tot spilfiguur in de lucratiefste, maar ook veruit gevaarlijkste handel van de Antwerpse dokken.
  De tiendelige reeks speelt zich af in de stad Antwerpen en de haven. De topcast bestaat onder andere uit Tom Dewispelaere, Tom Van Dyck, Kevin Janssens, Natali Broods, Jeroen Perceval, Evgenia Brendes, Jef Hellemans, Violet Braeckman en Ruth Becquart. Daarnaast zien we Herman Gilis, Frank Vercruyssen, Ikram Aoulad, Soufiane Chilah, Gert Winckelmans, Oscar Willems, Martha Canga Antonio en Ramsey Nasr.

  De regie wordt verzorgd het duo Norman Bates, bestaande uit Inti Calfat en Dirk Verheye. Kato Maes en Tom Lenaerts produceerden de reeks voor het productiehuis Panenka.

  Onder andere dankzij de op veel lof onthaalde trailer, wordt er al maanden reikhalzend uitgekeken naar de reeks. Tijdens de trailer hoorde je al de prachtige muziek van Tamino. Doorheen de hele reeks verzorgen hij en Amerikaanse componist Daniel Hart de muziek.

  De opnames voor tien nieuwe episodes in een tweede seizoen zijn intussen al aan de gang.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems