1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Vanaf 24 april op BBC One: The Split

  Vanaf 24 april op BBC One: The Split

  Datum: 13/04/2018

  Volgens insiders wordt The Split een van de absolute toppers voor de BBC. Dit provocatieve en sexy advocatendrama werd geschreven door Abi Morgan die hits scoorde met The Hour – waarvoor ze een Emmy won – en River. Morgan kreeg verder ook nog BAFTA-nominaties voor de scenario's van de bioscoopfilms Iron Lady en Shame.

  De zesdelige serie The Split speelt zich af in de advocatenwereld waar machtige vrouwen vaak de plak zwaaien. De serie focust zich op de drie zussen Hannah, Nina en Rose Defoe die alle drie voor rivaliserende firma’s werken en op hun best zijn in familie- en echtscheidingszaken. Maar wanneer Hannah, die zich dagelijks doorheen de huwelijken van anderen wurmt, opnieuw haar vroegere partner Christie ontmoet, dreigt haar eigen huwelijk in te storten.

  Hoofdrollen zijn er voor Nicola Walker (Last Tango In Halifax, River, Unforgotten), Stephen Mangan (Episodes) en… Barry Atsma (Klem) die Christie speelt. De reeks werd geproduceerd door Jane Featherstone van Broadchurch, Utopia, River en Humans.

  The Split is vanaf 24 april te zien op BBC One

  Kijk hier naar de trailer


 • Naar het overzicht van nieuwsitems