1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Vanaf maart op Eén en NPO3: Arcadia

  Vanaf maart op Eén en NPO3: Arcadia

  Datum: 15/02/2023


  Vanaf 19 maart kun je terecht op Eén en NPO3 voor de Vlaams-Nederlandse prestigieuze serie Arcadia, De reeks speelt zich af in de nabije toekomst, waarin onze samenleving zich moet herorganiseren na een pandemie. Een groot deel van de bevolking is omgekomen door een dodelijk virus en een nieuwe maatschappij met heel specifieke regels is geboren. Die regels moeten ervoor zorgen dat de mensen gezond en vooral ook productief blijven. In Arcadia hangt de sociale status van de bewoners immers af van hun prestaties en capaciteiten. Ze leven volgens een puntensysteem: wie een hoge score heeft, wordt beloond; wie een lage heeft, wordt afgestraft.

  In die nieuwe wereld van Arcadia volgen we de familie Hendirks die fundamentele keuzes moet maken over hoe ze willen leven en wat ze daarvoor willen opgeven. Vader Hendriks heeft immers gefraudeerd met de scores van zijn dochters: hij wordt verbannen en de rest van het gezin verliest hun privileges. Wat is er het belangrijkst: hun vrijheid of hun veiligheid? Kiezen ze voor solidariteit of voor een maatschappij waarbij de sterken meer krijgen en de zwakkeren wat minder? En wat als minder niet meer genoeg blijkt te zijn en hun levens op het spel komen te staan…?

  In de rolverdeling zien we onder meer Natali Broods (Déjà Vu), Gene Bervoets (Beau Séjour), Wim Opbrouck (Het Eiland), Lynn Van Royen (Open Vuur), Monic Hendrickx (Penoza), Maarten Heijmans (Ramses) en Melody Klaver (Ik Weet Wie Je Bent).

  De reeks, die ontwikkeld werd door Philippe De Schepper (Eigen Kweek, Black Out, De Infiltrant, Vermist) werd geregisseerd door de Nederlander Tim Oliehoek (Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen, Stanley H., De Zaak Menten).

 • Naar het overzicht van nieuwsitems