1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Veelbelovend manga-project bij HBO

    Veelbelovend manga-project bij HBO

    Datum: 25/04/2013

    HBO en Guillermo del Toro (Pan's Labyrinth) zijn volgens de website Deadline volop bezig met het ontwikkelen van een potentiële serie gebaseerd op het 18 volumes tellende werk 'Monster' van de Japanse manga-auteur Naoki Urasawa, bij ons uitgegeven door uitgeverij Kana. Het script zal geschreven worden door del Toro en Steve Thompson, één van de scenaristen van Sherlock. Bedoeling is ook dat del Toro de pilootaflevering zal regisseren.

    'Monster' gaat over een zekere Dr. Tenma, een neurochirurg die in de jaren ‘80 in een ziekenhuis in Düsseldorf werkt. De rode draad doorheen het verhaal is de zoektocht van Tenma naar de12-jarige Johann, wiens leven Tenma ooit heeft gered. Maar dat was een foute beslissing want volgens Tenma is Johann een duivelse psychopaat die de wereld wil vernietigen. 'Monster' kun je omschrijven als een detectiveverhaal met horrorelementen.

    Nog meer nieuws over del Toro: voor Monster in productie gaat, moet Guillermo eerst nog The Strain regisseren voor FX, een high concept thriller over Dr. Ephraim Goodweather die samen met zijn team en een handvol New Yorkers de strijd aanbindt met een geslacht van vampieren die de wereld aan het overnemen zijn. The Strain is gebaseerd op del Toro's eigen vampierentrilogie en zal samen met Carlton Cuse, die zal optreden als showrunner, tot een serie worden ontwikkeld. Cuse leidde voorheen ook Lost en Bates Motel in goede banen. De hoofdrol zal gespeeld worden door Corey Stoll (House Of Cards).

  • Naar het overzicht van nieuwsitems