1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 10/05/2018

  De erg leuke horror/zombie-serie Santa Clarita Diet krijgt een derde seizoen en daar zijn wij niet rouwig om! In 2019 kunnen we uitkijken naar tien nieuwe afleveringen. In dat derde seizoen komen we meer te weten over het koppel Paul en Marsha en over de ‘Ridders van Servië’, een groep mensen die de plaag wil stopzetten. Volgens showrunner Victor Fresno zijn er nog heel wat verhalen te vertellen over en rond Joel en Sheila.

  Het BBC drama The Last Post, met Jessica Raine (Call The Midwife, Partners In Crime) in de hoofdrol en bij ons te zien op BBC First, wordt na één seizoen stopgezet. De serie speelt zich af in Aden in 1965 en is gebaseerd op de jeugdherinneringen van scenarist Peter Moffat (Criminal Justice, Silk, The Village, Undercover), toen zijn vader een officier was bij de Royal Military Police.

  In de herfst van 2017 verlengde Amazon z’n successerie Transparent met een vijfde seizoen. Maar dat was voor het bekend werd dat hoofdrolspeler Jeffrey Tambor beschuldigd werd van seksueel overschrijdend gedrag. Amazon en showrunner Jill Soloway besloten alsnog verder te gaan met de serie, maar dan zonder het personage Maura Pfefferman. Ondertussen is het nieuws bekend dat Transparent er na het vijfde seizoen definitief mee ophoudt. Dat vijfde seizoen zal in het teken staan van de personen die Maura diep in haar hart had gesloten.

  Het komische drama Good Girls met Christina Hendricks, Retta en Mae Whitman, krijgt een tweede seizoen. De serie kreeg redelijk goede beoordelingen en haalde 6,1 miljoen kijkers. Het verhaal gaat over drie huisvrouwen die het beu zijn om telkens weer alle eindjes aan elkaar te moeten knopen. Ze besluiten met kinderpistolen een lokale supermarkt te overvallen. Maar wanneer een van hen ontmaskerd wordt en de buit veel groter is dan gedacht, beseffen ze dat ontsnappen niet zo makkelijk zal zijn, om niet te zeggen onmogelijk.

  Actrice Emilia Fox onthulde recentelijk in The Graham Norton Show dat Silent Witness een 22ste seizoen krijgt en dat ze volop bezig is met de opnames. Voor Fox is dit haar 14de deelname aan de serie. In Silent Witness onderzoekt een team van forensische pathologen en wetenschappers moorden die blijkbaar niemand anders kan oplossen.

  De spin-off serie The Good Fight krijgt een derde seizoen. Het tweede seizoen dat opgebouwd was rond een mogelijk ‘impeachment’ van de Amerikaanse President en een seriemoordenaar die het gemunt had op advocaten, komt on de VS tot een einde op 27 mei.

  Poldark, dat momenteel te zien is op Eén, wordt verlengd met een vijfde seizoen, nog voor het vierde seizoen is uitgezonden. Het nieuws werd de wereld in gegooid via een videobericht van actrice Eleanor Tomlinson (die Demelza speelt).

  Het muzikale drama Empire dat heel binnenkort (op 16 mei om precies te zijn) in de VS zijn finale krijgt van het vierde seizoen, wordt verlengd met een vijfde seizoen dat gepland is voor de herfst. Hoewel de kijkcijfers een enorme val kenden in vergelijking met de onwaarschijnlijk sterke van het eerste seizoen, doet Empire het voor Fox nog steeds erg goed. De serie is de tweede hoogst scorende reeks achter 9-1-1.

  In de zomer van dit jaar keert Arrested Development terug voor een vijfde seizoen. Dat meldde acteur Henry Winkler die in de serie het personage Barry Zuckerkorn speelt. In afwachting van dat vijfde seizoen krijgen we ook nog Arrested Development Season 4 Remix: Fateful Consequences, een remix van seizoen 4. De 15 afleveringen werden opnieuw gemonteerd tot een chronologisch geheel van 22 afleveringen, waarbij duidelijk wordt dat de familie Bluth zelf verantwoordelijk was voor hun daden en ze er dan ook de gevolgen van moeten dragen. Elke aflevering van seizoen 4 werd oorspronkelijk verteld vanuit het oogpunt van een van de personages.

  Na amper twee afleveringen krijgen de makers van Westworld het licht op groen voor nog een derde seizoen. Maar reken er niet op dat je dit seizoen weldra zal kunnen zien. Bedenker Jonathan Nolan wil dat de serie groter en ambitieuzer wordt en dat vraagt tijd. “Wij zullen nooit tevreden zijn met compromisoplossingen.”

  Eén week na de première van het tweede seizoen kondigde Hulu aan dat er ook nog een derde seizoen komt van de awardwinnende serie The Handmaid’s Tale. Showrunner Bruce Miller tekende een veeljarig contract met de streamingsite.

  Dankzij de schitterende resultaten op de iPlayer (de on demand service van de BBC) krijgt McMafia een tweede seizoen. De serie met James Norton groeide uit tot het vierde meest populaire drama op de iPlayer. Daarnaast was de eerste aflevering meteen ook de meest bekeken première van dit jaar tot dusver.

  Showtime heeft een vierde seizoen besteld van Billions, het financiële drama met Paul Giamatti en Damian Lewis. Na Homeland is Billions voor Showtime de meest populaire serie. In deze serie proberen de openbare aanklager Chuck Rhoades (Giamatti) en de rijke hedgefonds beheerder Bobby Axelrod (Lewis) elkaar te elimineren.

  SyFy heeft dan toch besloten om niet door te gaan met de tv-serie rond Tremors. Dat meldde Kevin Bacon met treurnis op Instagram. Hoewel er al een pilot opgenomen werd, hebben de bazen beslist om het hele project op te doeken.

  Tot grote ontgoocheling van iedereen die bij het project betrokken was, wordt de serie The Path met hoofdrollen voor Aaron Paul (Breaking Bad) en Hugh Dancy (Hannibal) door Hulu stopgezet na drie seizoenen. Anderzijds waren cast en crew ook heel dankbaar voor de drie jaren dat ze aan deze unieke serie mochten meewerken. The Path ging over een religieuze beweging genaamd Meyerism.

  Hoewel de nieuwe avonturen van Jack Ryan pas te zien zijn vanaf augustus, was Amazon Prime zo onder de indruk dat ze nu al groen licht gaven voor een tweede seizoen. In een statement zei Amazon: “Gezien de vele reacties van de kijkers en de ervaring die we hadden bij het zien van het eerste seizoen, hebben we besloten om door te gaan met een tweede seizoen, maanden voor de première van het eerste seizoen.” De hoofdrol wordt gespeeld door John Krasinski (momenteel volop in het nieuws met de horrorprent A Quiet Place). Hij wordt bijgestaan door o.a. Abbie Cornish (Limitless), Wendell Pierce (The Wire) en Peter Fonda (Easy Rider).

  Deadline weet te melden dat Here And Now, de serie van Alan Ball met Tim Robbins en Holly Hunter die momenteel bij ons te zien is via Telenet, niet verlengd zal worden met een tweede seizoen. Hoewel de serie kon terugvallen op goeie recensies, bleef Here And Now kijkcijfergewijs ver onder de ‘normale’ HBO-aantallen. Ball was in het verleden verantwoordelijk voor topseries als True Blood, Six Feet Under en Banshee.

  Grey’s Anatomy gaat nog een seizoen door! Met 15 seizoenen wordt de hospitaalserie de langst lopende serie ooit op ABC. Maar dit seizoen zal wel enkele veranderingen ondergaan. Zo zullen bvb. Jessica Capshaw en Sarah Drew de serie verlaten aan het einde van het veertiende seizoen. Grey’s Anatomy is en blijft een cijferkanon. Samen met The Good Doctor staat de serie in de VS op de tweede plaats van de meest bekeken drama’s . • Naar het overzicht van nieuwsitems