1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Verlengd of stopgezet?

    Verlengd of stopgezet?

    Datum: 23/09/2018

    Unforgotten, waarvan momenteel het derde seizoen te zien is op BBC First, keert terug voor een vierde seizoen. Dat bevestigde ITV. In deze serie heropenen DCI Cassie Stuart en DI Sunny Khan een aantal ‘cold cases’. De serie doet het meer dan goed. De laatste episode van het derde seizoen trok bvb. meer kijkers dan gelijk welke vorige episode. Unforgotten is bij ons ook verkrijgbaar op DVD.

    Netflix heeft groen licht gegeven voor een tweede seizoen van haar succesvolle Indische serie Sacred Games, een misdaadserie die zich afspeelt in de onderbuik van Mumbai. In het tweede seizoen probeert Sartaj Singh nog steeds de stad te redden van de ondergang en krijgt Ganesh Gaitonde het moeilijk om zijn positie als misdaadkoning van Mumbai te bewaren.

    De zwarte komedie Dietland, bedacht door Marti Noxon (bedenker van o.a. Sharp Objects, UnReal, Buffy The Vampire Slayer) wordt al na één seizoen – wegens een gebrek aan interesse vanwege de kijker - stopgezet. De serie die omschreven wordt als deels een wraakfantasie, deels een harde zoektocht naar zelfbevestiging, speelt zich hoofdzakelijk af op de redactie van een van de meeste populaire modemagazines. Een ghostwriter die de manier waarop haar baas en collega’s haar behandelen, ronduit beu is, gaat op zoek naar zelfbevestiging. Tegelijkertijd verdwijnen of sneuvelen in haar omgeving mannen die beticht worden van seksueel overschrijdend gedrag. Dietland is bij ons tot nu toe niet te bekijken.

    Na amper twee afleveringen van het tweede seizoen, heeft HBO beslist om The Deuce nog een derde seizoen te geven, ondanks de mindere kijkcijfers en ratings. De serie die bij ons momenteel te volgen is via Telenet, gaat over de opkomst en legalisatie van de porno-industrie rond Times Square in het New York van de jaren ’70. Dat seizoen wordt meteen ook het laatste van de reeks. De serie kwam serieus onder vuur te liggen wanneer James Franco beticht werd van seksueel overschrijdend gedrag. Na een intern onderzoek besloot de zender om toch door te gaan met de serie.

    De serie over het ontstaan van de crackepidemie in Los Angeles in 1984, Snowfall, krijgt een derde seizoen. Dat is een rechtstreeks gevolg van de goede resultaten van het tweede seizoen dat in de VS net beëindigd is. Het aantal kijkers steeg zienderogen en ook de recensies waren beter dan voorheen. Snowfall is bij ons momenteel te zien op Q2.

    De dramaserie Greenleaf over een familie die een grote kerkgemeenschap runt maar wier leven vergeven is van overspel en hebzucht, krijgt een vierde seizoen. De serie doet het prima in de targetgroep ‘vrouwen van 25-54’. De eerste twee seizoenen zijn bij ons te bekijken op Netflix. Merle Dandridge, Lynn Whitfield en Keith David vertolken de hoofdrollen.

    BNNVARA gaat door met Klem, de Nederlandse serie waarvan het tweede seizoen nu te zien is op NPO1. De opnames van het derde seizoen zullen starten in 2019. In deze serie zie we hoe het leven van een hoge belastingambtenaar verstrengeld raakt met dat van een beruchte crimineel omdat hun dochters bevriend zijn. Hoofdrollen zijn er voor Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan.

    Absentia, de thrillerserie met Stana Katic uit Castle, krijgt na lang wachten dan toch een tweede seizoen. Het nieuwe seizoen zal volgend jaar van start gaan. Absentia gaat over Emily, een FBI-agente die verdwijnt, maar na zes jaar wordt teruggevonden in een berghut. Zij lijdt aan geheugenverlies en kan zich niet herinneren wat er die afgelopen zes jaar gebeurd is. In het tweede seizoen krijgt Emily het aan de stok met een seriemoordenaar die het gemunt heeft op haar gezin.

    Niet alleen de BBC is onder de indruk van His Dark Materials, maar ook HBO was helemaal weg van wat ze te zien kregen. Dat resulteerde in een tweede seizoen en een extra inbreng van geld. Het tweede seizoen telt andermaal acht afleveringen en vertelt nieuwe avonturen van weeskind Lyra en de avonturier Lee Scoresby. His Dark Materials is gebaseerd op de boeken van Philip Pullman.

    De Britse kostuumserie Poldark zet er definitief een punt achter na het vijfde seizoen. De opnames van dit seizoen zijn momenteel volop aan de gang. In het nieuwe seizoen zien we wat de effecten zijn van het dramatische einde van seizoen 4. Aidan Turner en Eleanor Tomlinson hernemen hun rollen in seizoen 5 dat wordt uitgezonden in 2015

    Ondanks de klachten en zeer negatieve kritieken, heeft Netflix beslist om Insatiable toch een tweede seizoen te geven. De serie gaat over een beauty queen die wraak neemt op iedereen die haar pestte toen ze dik was.

    HBO heeft zijn series Ballers en Insecure verlengd met respectievelijk een vijfde en een vierde seizoen. Beide series zijn recentelijk van start gegaan met een nieuw seizoen en zijn te volgen op Telenet. In Ballers zien we hoe ex-footballer Spencer Strasmore zijn leven na de sport in goede banen tracht te leiden als financieel consulent. Insecure vertelt het verhaal van de vriendschap tussen twee vrouwen die zich doorheen de hedendaagse maatschappij met al zijn ongemakkelijke situaties proberen te worstelen.

    Designated Survivor waarin Kiefer Sutherland de President speelt van de VS, krijgt dan toch een derde seizoen nadat ABC de serie eerder stopzette. Netflix pikte de serie op en bestelde een derde seizoen van tien afleveringen. In het derde seizoen zal de focus liggen om de medewerkers van President Kirkman, wanneer ze geconfronteerd worden met alle mogelijke valkuilen van een verkiezingscampagne. Het nieuwe seizoen wordt verwacht in 2019.

    Ondanks een goeie start verloor de nieuwe serie American Women gaandeweg meer en meer kijkers. Vandaar ook dat de serie met Alicia Silverstone als een onconventionele moeder die instaat voor de opvoeding van haar twee dochters in het Amerika van de jaren zeventig, niet meer wordt verlengd.

    De Scandinavische misdaadserie Alex – bij ons te zien op Telenet en DVD – krijgt omwille van zijn positieve kijkcijfers een tweede seizoen. Het hoofdpersonage Alex is een flik die z'n crimineel verleden niet uit z'n leven kan bannen. In het tweede seizoen komt volgens hoofdacteur Dragomir ‘Gago’ Mrsic, “de brutaliteit waarover je leest en praat op televisie alleen maar dichter.”

    Mr Robot houdt er aan het einde van het vierde seizoen mee op. Het goede nieuws is echter dat dit seizoen twaalf afleveringen zal tellen i.p.v. tien. Bedenker Sam Esmail bekende dat de serie veel meer is geworden dan de kleine niche serie die hij voor ogen had. Hij onthulde ook dat hij vanaf het begin het einde al in zijn hoofd had en dat komt er nu aan in het vierde seizoen. De opnames van het laatste seizoen gaan volgende lente van start in New York City. Wie de reeks nog niet gezien heeft kan nog steeds terecht op Play More van Telenet.

    Easy dat bestaat uit acht losstaande afleveringen, krijgt een derde seizoen. De serie gaat over verscheidene inwoners van Chicago die laveren in een wereld van liefde, seks, technologie en cultuur. Het tweede seizoen is sedert 1 december te bekijken op Netflix. Wanneer het derde seizoen online gezet wordt, is nog niet bekend.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems