1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Verlengd of stopgezet?

    Verlengd of stopgezet?

    Datum: 24/10/2018

    Of het allemaal te maken heeft met de start van een eigen streamingplatform in 2019 weten we niet, maar na Iron Fist, is Luke Cage de tweede Netflix-serie van Marvel (waarvan Disney de rechten bezit) die wordt stopgezet. Een betreurenswaardige zaak want Luke Cage was best een aardige serie. Iron Fist was daarentegen heel wat minder, maar het einde van seizoen 2 liet veronderstellen dat seizoen 3 nieuwe (veelbelovende) wegen zou inslaan. Blijkbaar worden de series dus stopgezet zonder dat Netflix het echt wilde. Het zou dus best kunnen dat ook Jessica Jones, Daredevil en The Punisher worden stopgezet eens de laatste seizoenen online staan.

    Netflix heeft z’n sexy coming-of-age thriller Elite verlengd met een tweede seizoen. In deze serie schrijven drie arbeidskinderen zich in aan de exclusieve privéschool Las Encinas. De confrontatie tussen 'zij die alles hebben' en 'zij die niks te verliezen hebben', leidt uiteindelijk tot moord. Wie van de leerlingen er zal terugkeren in het tweede seizoen is nog niet bekend.

    Norsemen, de persiflage op Vikings en Game Of Thrones, wordt verlengd met een derde seizoen. Het bericht volgt een maand na de première van seizoen 2. Norseman speelt zich af in een klein Vikingdorp ten tijde van het jaar 790 VC, maar gaat wel over alledaagse problemen zoals de rivaliteit tussen broers, de strijd voor de macht, gendergelijkheid, vriendschap en verraad.

    Showtime heeft Kidding, de serie van Michel Gondry met Jim Carrey, verlengd met een tweede seizoen. Dat bekent dat de fans Mr. Pickles opnieuw zullen kunnen bewonderen in tien nieuwe afleveringen. Naast Carrey zien we ook nog Frank Langella, Catherine Keener, Judy Greer, Cole Allen en Juliet Morris. Het tweede seizoen wordt verwacht in 2019.

    Iets meer dan een maand na de première van het tweede seizoen van Ozark komt nu het nieuws dat de serie met Jason Bateman niet alleen als acteur, maar ook als regisseur en uitvoerend produceert, een derde seizoen krijgt. Het eerste seizoen was een van de ontdekkingen van het jaar, maar de serie kon helaas de verwachtingen voor seizoen twee niet inlossen. Ozark volgt de familie Byrde en hun strijd om binnen een drugskartel een normaal leven te lijden.

    Zoals hoger vermeld, keert Iron Fist, een van de Marvelseries van Netflix, niet terug voor een derde seizoen. Dat werd bevestigd door Netflix. Hoewel de serie stopt, zal de onsterfelijke held toch blijven voortbestaan. Betekent dat dat we hem terugzien in een tweede seizoen van The Defenders of dat de serie verder gaat op de streaming service van Disney die volgende jaar start?

    Deutschland 83, krijgt volgens een Instagram-bericht van hoofdacteur Jonas Nay een derde seizoen dat Deutschland 89 zal heten. Deutschland 86, het tweede seizoen, is binnen afzienbare tijd te zien op Telenet.

    Keeping Faith startte aanvankelijk als anonieme serie op BBC Wales. Van zodra de serie echter hernomen werd op BBC One, groeide ze uit tot een heus kijkcijferkanon. Niet minder dan 9,5 miljoen mensen bekeken de serie via iPlayer, de streamingservice van de BBC. Logisch dus dat er een tweede seizoen moest komen. Dat seizoen is momenteel in productie en wordt verwacht in 2019. Tijdens dit seizoen zien we hoe Faith Howells haar leven terug op de rails probeert te krijgen na de verdwijning van haar echtgenoot. Eva Myles die ook te zien was in het tweede seizoen van Broadchurch en A Very British Scandal, speelt andermaal de hoofdrol.

    De sterke en vaak aangrijpende politieserie Marcella, het geesteskindje van Bron-bedenker Hans Rosenfeldt, krijgt officieel een derde seizoen. Het einde van het tweede seizoen liet al veronderstellen dat er een vervolg kwam, maar officieel was er tot op heden geen bevestiging. Rosenfeldt is momenteel druk bezig met het schrijven van het derde seizoen dat meer aandacht gaat besteden aan de gebroken psyché van het hoofdpersonage. De hoofdrol in deze serie wordt uitstekend vertolkt door Anna Friel.

    Dat Outcast geen derde seizoen krijgt en ermee stopt is geen echte verrassing. De kijkcijfers beantwoordden niet aan de verwachtingen waardoor het tweede seizoen geruime tijd op de plank bleef liggen. Ondertussen veranderde de zender ook van strategie en werd er gekozen voor eerder grappige series boordevol explosieve actie. De hoop dat het tweede seizoen de kijkcijfers zou opkrikken ging in rook op wanneer bleek dat ze nog slechter waren dan voor seizoen 1. Outcast was een serie die bedacht werd door Robert Kirkman (The Walking Dead).

    De spin-off serie van Sons Of Anarchy, Mayans MC, krijgt een tweede seizoen. De serie is volgens The Wrap in de doelgroep ‘onder 50’ de meest bekeken première op gelijk welke kabelzender.

    Cormoran Strike en zijn assistente Robin Ellacott keren terug voor een nieuw seizoen van Cormoran Strike. Het nieuwe seizoen Lethal White is gebaseerd op het laatste boek van Robert Galbraith (alias JK Rowling). De nieuwe serie zal vier afleveringen tellen. In dit verhaal worden de detectives geconfronteerd met een geëmotioneerd jongetje dat hen vertelt dat hij in z’n jeugd getuige was van een moord. In oktober verschijnt bij ons de DVD met de eerste drie verhalen van Cormoran Strike

    Het provocatieve kostuumdrama Harlots keert terug voor een derde keer. Het nieuwe seizoen zal acht afleveringen tellen. In deze serie volgen we het lot van de familie Wells die een bordeel runt.














  • Naar het overzicht van nieuwsitems