1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 7/02/2019

  Een van de langstlopende tv-series, Modern Family, krijgt een elfde seizoen, maar dat wordt meteen ook het laatste. De serie was erg succesvol (met vijf opeenvolgende Emmy’s voor ‘beste comedy’), maar verloor de laatste jaren heel wat kijkers. Modern Family was innoverend in die zin dat het als een van de eerste op publieke televisie aandacht schonk aan homofiele koppels en interraciale gezinnen.

  Legion, de serie van Fargo-bedenker Noah Hawley, eindigt na het derde – komende – seizoen. Het was altijd de bedeling geweest om Legion na drie seizoenen stop te zetten. De serie, die uitstekende persrecensies kreeg, volgt David Haller, een jongeman die ervan overtuigd is dat hij schizofreen is, maar die in werkelijkheid weleens de sterkste mutant ter wereld zou kunnen zijn.

  Een week vooraleer The Walking Dead terugkeert voor de tweede helft van het negende seizoen, komt het nieuws dat de serie van Robert Kirkman verlengd wordt met een tiende seizoen, wat niet echt een verrassing is. Dit nieuwe seizoen zal het eerste zijn zonder Andrew Lincolm en Lauren Cohen, van wie we afscheid namen in de eerste helft van seizoen negen.

  Age Before Beauty werd in stilte stopgezet door de BBC. De beslissing om niet verder te gaan met de serie kwam nadat bleek dat het eerste seizoen ‘maar’ een gemiddelde trok van iets minder dan 3,9 miljoen kijkers. De serie speelde zich af in een schoonheidssalon in Manchester.

  In januari keken – volgens Netflix – zowat 40 miljoen huishoudens naar de avonturen van de leerlingen van Moordale High School in de oprechte, hartverwarmende en hilarische komedie Sex Education. Op verzoek van de fans volgt er nu ook een tweede seizoen van opnieuw 8 afleveringen. De opnames staan gepland voor de lente. Gillian Anderson, Asa Butterfield, Emma Mackey, Ncuti Gatwa, Aimee-Lou Wood, Connor Swindells, Kedar Williams-Stirling, Tanya Reynolds en Patricia Allison hernemen hun rollen.

  Netflix heeft de sc-fi serie Travelers stopgezet wat betekent dat er geen vierde seizoen zal komen. De serie speelt zich af honderden jaren in de toekomst. De enige overgebleven mensen hebben een middel gevonden om het bewustzijn terug te sturen naar de 21ste eeuw. Deze ‘travelers’ die de gedaante aannemen van gewone mensen, werken aan geheime missies om de mensheid te vrijwaren van een verschrikkelijke toekomst.

  Het lijkt erop dat we nog niet verlost zijn van de Tanners en de Fullers. Netflix heeft immers beslist om Fuller House, de spin-off van Full House, te verlengen met een vijfde seizoen. Maar dat zal dan ook meteen het allerlaatste zijn.

  De IJslandse serie Stella Blómkvist, die bij ons verkrijgbaar is op DVD, wordt verlengd met een tweede seizoen. De serie gaat over Heida Reed, een advocate die niet op haar mondje is gevallen, haar seksualiteit ten gepaste tijde uitspeelt en een voorkeur heeft voor whisky.

  Suits, de advocatenserie waarin Meghan Markle te zien was en die bij ons te volgen is op VTM, krijgt een negende seizoen van 10 afleveringen. Dat seizoen zal meteen ook het allerlaatste zijn.

  Het oorlogsdrama Our Girl met in de hoofdrol Michelle Keegan, wordt door de BBC verlengd met een vierde seizoen. De nieuwe zes afleveringen zullen plaatsvinden één jaar na de gebeurtenissen in Bangladesh. Georgie Lane is inmiddels bevorderd tot Sergeant. Hoewel ze gezworen had niet meer terug te keren naar Afghanistan, noopt een fataal ongeval haar om haar angsten weer in de ogen te zien en af te reizen naar het verre Afghanistan. De opnames gaan door in Zuid-Afrika in april.

  De kogel in eindelijk door de kerk: er komt een veertiende seizoen van Flikken Maastricht. Dat meldde de AVROTROS zelf: “Je hoeft voorlopig nog geen afscheid van ons te nemen; seizoen 14 is een feit. Alle trouwe, maar ook nieuwe kijkers, bedankt! “ • Naar het overzicht van nieuwsitems