1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 10/03/2019

  HBO heeft na drie seizoenen een punt gezet achter Crashing. Het bericht werd bekend gemaakt door regisseur en producent Judd Apatow. De serie werd bedacht door Pete Holmes – die ook de hoofdrol speelt – en is deels gebaseerd op zichzelf. Hij vertelt hoe hij stand up comedian werd nadat zijn vrouw hem bedrogen had en van hem scheidde.

  Het achtste seizoen van Arrow, dat toegezegd werd in januari, wordt meteen ook het allerlaatste uit de serie, die van start ging in 2012. Al die jaren was het een van de meest toonaangevende series voor de zender The CW. De serie creëerde zijn eigen wereld waarin er ook plaats was voor series als The Flash, Supergirl en Legends Of Tomorrow. Het laatste seizoen dat pas volgend jaar te zien zal zijn, zal tien afleveringen tellen.

  The Sinner wordt verlengd met een derde seizoen. Daarin zien we hoe het routineonderzoek van een tragisch auto-ongeval, detective Harry Ambrose meesleept in zijn gevaarlijkste en meest verontrustende zaak. Dat er een verlenging zat aan te komen verwonderde niemand want het eerste seizoen was de best bekeken nieuwe kabelserie. Ze werd bekroond werd met een Emmy-nominatie en twee Golden Globe-nominaties. Het tweede seizoen deed het bijna net zo goed en scoorde 97% bij Rotten Tomatoes.

  De Zweedse misdaadserie Rebecka Martinsson die bij ons verkrijgbaar is op DVD, krijgt een tweede seizoen, maar dan wel met een nieuwe hoofdrolspeelster. De ravissante Ida Engvoll maakt plaats voor Sascha Zacharias. Engvall blijft wel aan boord als uitvoerend producente. De opnames vinden momenteel plaats in Zweden, in de buurt van Kiruna.

  Fans van Call The Midwife kunnen zich verkneukelen met het feit dat de serie doorloopt tot in 2022. BBC verlengde de serie immers met twee seizoenen en twee Kerstspecials. Het achtste seizoen (dat bij ons in januari te zien was op BBC First) was met ongeveer 9 miljoen kijkers de best bekeken terugkerende serie. De opnames van seizoen 9 dat te zien is in 2020, beginnen kortelings.

  Endeavour, de Britse misdaadserie waarvan het zesde seizoen bij ons te zien is op Eén vanaf 15 maart, keert terug voor een zevende seizoen, dat wellicht vier afleveringen zal tellen. De nieuwe afleveringen spelen zich af in 1970. De opnames vinden later dit jaar plaats in Oxford.

  Net als Endevour heeft ook Vera van ITV een verlenging gekregen. DCI Vera Stanhope, perfect vertolkt door Brenda Blethyn, keert dus terug voor een tiende seizoen. De vier nieuwe afleveringen van 90’ spelen zich af in het Noordoosten van Engeland en zullen opgenomen worden in april voor uitzending in 2020.

  De langlopende serie Death In Paradise, die ook bij ons te volgen is, wordt door de BBC verlengd met twee seizoenen. Dat betekent dus dat er een negende én tiende seizoen komen. De serie volgt DI Jack Mooney en zijn team die misdaden proberen op te lossen op het Caraïbisch eiland Saint Marie.

  The Haunting Of Hill House krijgt een tweede seizoen, maar dan wel een met een twist. Er komt immers geen vervolg, maar wel een anthologie-serie. Dat wil zeggen een nieuw onderwerp en een nieuwe cast.
  De titel van het tweede seizoen is The Haunting Of Bly Manor. Bly Manor was de setting voor The Turn Of The Screw, het psychologische gothic verhaal van Henry James. Het boek werd reeds eerder verfilmd als The Innocents (1961) en de prequel The Nightcomers (1971). Het project blijft in handen van scenarist/regisseur Mike Flanagan en producer Trevor Macy.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems