1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 26/04/2019

  De Nederlandse komische serie Papadag krijgt een tweede seizoen dat te zien zal zijn in het voorjaar van 2020. Het eerste seizoen ging in première in november 2017. Het verhaal gaat over zes mannen die proberen hun vaderschap te combineren met hun werk. Gelukkig vinden ze steun bij elkaar bij de zandbak in het park.

  Het kritisch erg goed ontvangen The Good Fight krijgt een vierde seizoen. The Good Fight is een spin-off van The Good Wife en is opgebouwd rond het personage van advocate Diane Lockhart, gespeeld door Christine Baranski.

  Warrior, de serie die gebaseerd is op de geschriften van Bruce Lee, krijgt na amper drie afleveringen een verlenging met een tweede seizoen. De opnames zouden van start gaan eind 2018/begin 2019 in Zuid-Afrika. De serie speelt zich af tijdens de brutale Tong Wars in Chinatown San Francisco, ergens in de tweede helft van de 19de eeuw en gaat over de Chinese immigrant Ah Sahm die zich ontpopt tot de beul van een van de machtigste misdaadfamilies van Chinatown. Shannon Lee, de dochter van, en Justin Lin (producent en regisseur van verschillende Fast & Furious-films) zijn twee van de uitvoerende producenten. De serie werd bedacht door Jonathan Tropper (Banshee).

  Fox heeft besloten een punt te zetten achter The Gifted, de sf-serie die zich afspeelde in de wereld van X-Men. De serie volgde een doodgewoon gezin wiens leven op z’n kop gezet werd toen de ouders erachter kwamen dat hun kinderen beschikten over buitengewone krachten. De reden van de stopzetting is een fikse daling van de kijkcijfers tijdens het tweede seizoen.

  Good Girls, het drama over drie vriendinnen die een supermarkt overvallen en daarna betrokken raken in de wereld van het witwassen van geld, wordt verlengd met een derde seizoen. Met de ‘uitgestelde’ kijkers inbegrepen, scoort de reeks 4,1 miljoen kijkers. De serie is bij ons te bekijken via Netflix. De hoofdrollen worden vertolkt door Christina Hendricks, Mae Whitman en Retta.

  Hanna,
  de serie naar de gelijknamige film, wordt verlengd met een tweede seizoen. Dit gebeurde amper 14 dagen nadat het eerste seizoen van start ging op Amazon op 29 maart ll. Kwestie van vertrouwen te hebben! De serie volgt de 15-jarige Hanna die, in totale afzondering van de buitenwereld, werd opgevoed in de bossen van Oost-Europa. Hanna werd gans haar leven getraind in survival skills en het bevechten van zij die het gemunt hebben op haar vader. Het tweede seizoen staat gepland voor 2020.

  Derry Girls, dat bij ons te volgen is op Netflix, krijgt een derde seizoen van zes afleveringen. De komische serie vertelt de lotgevallen van de 16-jarige Erin, haar familie en vrienden tijdens het Noord-Ierse conflict in de jaren ’90. Het tweede seizoen trok gemiddeld 2,7 miljoen kijkers.

  De met drie Emmy's bekroonde serie Barry, waarvan het tweede seizoen momenteel te zien is via Telenet, word door HBO verlengd met een derde seizoen. De serie gaat over een hitman die ontdekt dat hij een passie heeft voor toneelspelen. In het tweede seizoen probeert Barry te vluchten uit het crimineel milieu om zich volledig te kunnen smijten op zijn nieuwe hobby.

  De originele, schitterende serie Killing Eve wordt verlengd met een derde seizoen. De serie werd bedacht door Phoebe Waller-Bridge die ook als showrunner fungeerde tijdens het eerste seizoen. Voor de tweede seizoen, dat in Amerika is gestart, gaf zij de scepter door aan Emerald Fennell, die het tweede seizoen schreef en produceerde. Maar ook zij bleef niet lang, want voor het derde seizoen werd met Suzanne Heathcote (Fear The Walking Dead) alweer een nieuwe showrunner aangetrokken. Wanneer de BBC of NPO het tweede seizoen bij ons uitzendt is nog niet bekend.

  De door acteur Seth Rogen bedachte serie Preacher – gebaseerd op de graphic novels van Garth Ennis en Steve Dillon – eindigt na het vierde seizoen dat begint in augustus. De serie draait rond een priester die samen met zijn ex-vriendin en een Ierse vampier op zoek gaat naar God, maar uiteindelijk belandt in een hevige strijd tussen hemel en hel. De serie is bij ons helaas niet te zien.

  Fleabag, de serie waarmee Killing Eve-bedenker Phoebe Waller-Bridge doorbrak, houdt er na twee seizoenen mee op. Dat vertelde actrice Sian Clifford, die in de serie de zus van Fleabag speelde. “Er komt geen derde serie want met seizoen 2 is het verhaal compleet.” Als het van Phoebe Waller-Bridge afhing dan was er ook nooit een tweede seizoen gekomen. En kijk, dat tweede seizoen kende gisteren zijn laatste aflevering. Wie weet bezwijkt Waller-Bridge geen tweede keer…

  Netflix heeft besloten de Italiaanse misdaadserie Suburra te verlengen met een derde seizoen. De serie draait rond een machtige familie en hun strijd met de maffia en corrupte politici.

  De spionageserie Berlin Station, waarvan het eerste seizoen bij ons verschenen is op DVD, wordt na drie seizoenen stopgezet. In het derde seizoen dat eindigde in februari, moesten Miller en Kirsch op diplomatische missie naar Estonia waar ze signalen opvingen dat Rusland een invasie plande.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems