1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 14/05/2019

  Het muzikale drama Star, dat bij ons te zien is op FOX, wordt na drie seizoenen stopgezet. De serie gaat over drie meisjes die met hun muziekgroep op zoek gaan naar eeuwige roem. De man achter de serie, Lee Daniels, heeft bij FOX ook nog Empire dat verlengd werd met een zesde seizoen.

  Blindspot, de serie over de mooie Jane Doe die helemaal naakt wordt teruggevonden op Times Square, volledig bedekt met mysterieuze en ingewikkelde tatoeages, wordt verlengd met een vijfde seizoen. De hoofdrol in deze serie – die bij ons te zien was op VIER – wordt vertolkt door Jaimie Alexander.

  Het vertrek van Clayne Crawford (wegens wangedrag op de set) heeft de serie Lethal Weapon geen goed gedaan. Crawford werd vervangen door Seann William Scott, maar dat bracht niet veel zoden aan de dijk. Toen ook Damon Wayans, de andere hoofdrolspeler, besloot om er na het derde seizoen de brui aan te geven, besloot Fox zelf om de stekker eruit te trekken. De serie startte met 6,5 miljoen kijkers, zakte naar 4 miljoen om te eindigen met iets meer dan 3 miljoen kijkers.

  Splitting Up Together, de Amerikaanse remake van de Deense serie Bedre Skilt End Aldrig waarop ook #hetisingewikkeld was gebaseerd, wordt na twee seizoenen stopgezet. De serie over een koppel dat besluit in één huis te blijven wonen nadat ze gescheiden zijn, haalde in zijn tweede seizoen amper 2,77 miljoen kijkers, voor de zender hun laagst scorende serie.

  ABC heeft besloten om de series van producer/scenarist Shonda Rhimes te verlengen met een nieuw seizoen. Het betreft hier Grey’s Anatomy dat meteen een 16de én 17de seizoen krijgt, How To Get Away With Murder dat kan rekenen op een zesde seizoen en Station 19, de spin-off van Grey’s Anamtomy dat wordt verlengd met een derde seizoen. Een moedige beslissing als je weet dat Rhimes vorig jaar ABC verliet om over te stappen naar Netflix.

  Nathan Fillion uit Castle, mag nog een jaartje langer zijn politiekostuum aantrekken. The Rookie, de serie waarin hij een oudere nieuwkomer speelt, wordt verlengd met een tweede seizoen. Fillion speelt John Nolan, een man op leeftijd die verhuist naar LA om zijn droom van politieofficier waar te maken. De serie doet het met bijna 8 miljoen kijkers meer dan goed.

  De door 50 Cent geproduceerde serie Power over een nachtclubeigenaar die een dubbelleven leidt als drugsbaron, komt tot een einde. Het zesde seizoen dat in de VS van start gaat in augustus is meteen ook het laatste. Dat seizoen zal 15 afleveringen tellen. Bedoeling is wel dat er nog meer series komen die zich afspelen in de ‘Power’-wereld, spin-offs rond bepaalde personages uit de reeks.

  De tv-serie van What We Did In The Shadows, een vampierenmockumentary, krijgt een tweede seizoen. Fans van de film kunnen de serie volgen vanaf 19 mei op BBC Two. De serie speelt zich af in Staten Island en volgt drie vampiers die al honderden jaren huisgenoten zijn. Het tweede seizoen staat gepland voor volgend jaar.

  Jeuk krijgt geen zesde seizoen meer. Dat vertelde hoofdrolspeler Thomas Acda. De serie werd geregisseerd door Job Gosschalk, die momenteel ondergedoken (omwille van seksueel grensoverschrijdend gedrag) is in Tel Aviv. De serie was erg populair en haalde op zijn hoogtepunt zo’n 800.000 kijkers.

  De Britse serie Innocent krijgt een tweede seizoen, maar dan wel met nieuwe acteurs en een nieuw verhaal. Dat bevestigde scenarist Chris Lang in een tweet. De opnames starten begin volgend jaar. In het eerste seizoen zagen we hoe een man na zeven jaar onterecht te hebben vastgezeten voor de moord op zijn vrouw, zijn leven opnieuw probeert op te bouwen.

  De serie Billions die zich afspeelt in de financiële wereld en over rijkdom en macht gaat, wordt verlengd met een vijfde seizoen. Billions is voor Showtime een van de meest gewaarde en best bekeken series. Ook nog na het vierde seizoen dat in de VS afloopt in juni. In dat vierde seizoen sluiten voormalige vijanden Bobby Axelrod (Damian Lewis) en Chuck Rhoades (Paul Giamatti) een ongewoon, maar zeer effectief bondgenootschap.

  Het muziekepos Empire krijgt een zesde seizoen, maar dat zal dan meteen ook het laatste zijn. Momenteel zal dat zesde seizoen er eentje zijn zonder Jussie Smollett. Smollett kwam in februari in het nieuws toen hij beweerde aangevallen te zijn door twee vreemdelingen. Dit voorval bleek echter opgezet wat heel wat heisa veroorzaakte.

  De coming of age-serie The Chi, bij ons te volgen op Q2, krijgt na vier afleveringen van seizoen 2, een verlenging met een derde seizoen. De serie werd bedacht en geproduceerd door Lea Waithe (Ready Player One, Master Of None).

  Black Monday, de komische serie over de fameuze dag dat de beurs crashte in 1987, krijgt een tweede seizoen. De hoofdrollen in deze komedie die een ode brengt aan de eighties zonder daarbij een stevige portie sociale commentaar te serveren, worden gespeeld door Don Cheadle, Andrew Rannells, Regina Hall en Paul Scheer. De serie is bij ons nog niet te zien.

  De remake van de legendarische cultserie The Twilight Zone uit 1959, en gehost door Jordan – Us en Get Out – Peele, krijgt een tweede seizoen. Niet echt verwonderlijk want de eerste aflevering die in première ging op 1 april, haalde bij de streaming service CBS All Access, het hoogste aantal unieke kijkers voor een première.

  De lekker foute zombiekomedie Santa Clarita Diet wordt door Netflix stopgezet na drie seizoenen. Dit wil zeggen dat het huidige seizoen dat nu online staat meteen ook het laatste is. In deze serie spelen Drew Barrymore en Timothy Olyphant Sheila en Joel, een koppel makelaars wiens leven op z’n kop wordt gezet als blijkt dat Sheila behoort tot het rijk van de ‘ondoden’. Een specifieke reden voor de stopzetting werd er niet gegeven.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems