1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 1/08/2019


  Too Old To Die Young, The Romanoffs 
  en Patriot worden door Amazon niet meer verlengd. De streamingsite mikt vooral op blockbusterseries die zich richten op een breed publiek zoals Lord Of The Rings, Carnival Row en Tom Clancy’s Jack Ryan.
  Dat Too Old To Die Young niet meer verlengd zou worden was te verwachten. De serie die opgevat was als een eenmalig evenement, richtte zich bovendien vooral op Europa. Het feit dat The Romanoffs, Matt Weiner’s opvolger voor Mad Men, middelmatige reviews kreeg en geen enkele nominatie, heeft zeker bijgedragen tot de stopzetting. Van de spionnenserie Patriot vertelde men bij Amazon dat er voorlopig geen plannen zijn voor een nieuw seizoen, ondanks de goede recensies die de serie kreeg.

  Nog voor de serie effectief gestart is, krijgt Carnival Row het licht op groen voor een tweede seizoen. De serie speelt zich af in een denkbeeldige Victoriaanse wereld die wordt bevolkt door geïmmigreerde mythologische wezens die uit hun exotische thuislanden verjaagd werden door de mens. Te midden van deze vijandig ingestelde ‘nieuwe’ wereld, gaan Vignette, een elf, een Philo, een menselijke detective, een liefdesrelatie aan. Een relatie die niet zonder gevaar is vermits Vignette een geheim met zich meedraagt dat Philo in gevaar kan brengen bij z’n meest gevaarlijke opdracht tot op heden: het onderzoek naar een reeks gruwelijke moorden. Orlando Bloom en Cara Delevingne vertolken de hoofdrollen.

  De eerste serie van Greg Araki, Now Apocalypse, wordt na één seizoen stopgezet. Starz beschouwde de serie als een “goed experiment” dat echter niet verlengd wordt. De kijkcijfers waren laag, vooral in de vrouwelijke doelgroep.

  Om dezelfde reden wordt ook Counterpart na twee seizoenen stopgezet. Ook hier werd de vrouwelijke doelgroep niet aangesproken. “De serie was gecompliceerd en zeer mannelijk,” klonk het vanuit het Starz-kamp. “En wij proberen ons vooral te richten op doelgroepen die door andere zenders vaak over het hoofd worden gezien.”

  Offred and co komen terug. Hulu heeft immers The Handmaid’s Tale verlengd met een vierde seizoen. De serie is tot nu toe de meest bekeken serie op de streamingsite. The Handmaid’s Tale scoorde in zijn eerste seizoen geweldig goed, maar verloor daarna een beetje van z'n pluimen, hoewel de drie afleveringen van seizoen 2 die in aanmerking kwamen voor de Emmy’s, toch tien nominaties binnenhaalden.

  Na een stilzwijgen van twee jaar, komt nu het bericht dat The Girlfriend Experience alsnog een derde seizoen krijgt. Het derde seizoen van de door Steven Soderbergh geproduceerde anthologieserie speelt zich af in het Londense high tech- wereldje. Een jonge vrouwelijke neurowetenschapper waagt zich aan de ‘girlfriend experience’, maar ervaart al vlug de gevaren van het netwerk dat ze zelf heeft opgebouwd. Helaas is de serie bij ons nog niet vertoond of verkrijgbaar op DVD, ondanks de uitstekende reviews.

  De Spaans gesproken horrorkomedie Los Espookys wordt door HBO verlengd met een tweede seizoen. De serie gaat over een groep vrienden, de Los Espookys, die hun liefde voor horror weten om te zetten in een lucratieve business. De man achter de serie is Fred Armisen (Portlandia, Saturday Night Live), die hier optreedt als scenarist, uitvoerend producent en acteur.

  Hoewel Netflix in september liet uitschijnen dat er een toekomst was voor Designated Survivor door de serie te verlengen met een derde seizoen, wordt de serie stopgezet en komt er dus geen vierde seizoen meer. Een exacte reden werd niet opgegeven.

  Animal Kingdom, bij ons te zien op Zes, komt terug voor een vijfde seizoen. In dit seizoen laat Smurf, het hoofd van de Cody-clan, duidelijk zien wie er de baas is. Pope heeft een nieuwe manier gevonden om om te gaan met zijn boosheid, J. probeert andermaal uit te vinden hoe hij de business kan overnemen, Craig plant een van hun moeilijkste overvallen en Deran maakt zich zorgen over zijn toekomst met Adrian. Nieuw is Angela (Emily Deschanel uit Bones), een herstellende junkie en de beste vriendin van J.’s overleden moeder.

  NOS4A2, de horrorserie die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Joe Hill uit 2013, wordt verlengd met een tweede seizoen. Er zijn tien afleveringen voorzien die te zien zullen zijn in 2020. De serie gaat over een jonge vrouw die ontdekt dat ze een bovennatuurlijke gave heeft om verloren dingen terug te vinden. Deze gave brengt haar op het pad van Charlie Manx, een verleidelijke onsterfelijke die zich voedt met de zieltjes van kinderen.

  Een week voor de première van de superheldenserie The Boys, kwam het bericht dat de serie vernieuwd wordt met een tweede seizoen. Naar verluidt is The Boys een serie die een grappige en gestoorde kijk geeft op de wereld van de superhelden.

  Op het Comic Con-event maakte de CEO van The Walking Dead-franchise bekend dat de spin-off Fear The Walking Dead verlengd wordt met een zesde seizoen. Verder vertelde hij ook dat er nog andere spin-offs komen. “Er zijn immers nog heel wat andere beschavingen die de Apocalyps hebben overleefd…”

  Marvel's Agents Of S.H.I.E.L.D.,
  de follow up voor de bioscoopfilm The Avengers, komt na zeven seizoenen tot een eind. Oorspronkelijk waren er vijf seizoen gepland, maar de zender ABC bestelde steeds meer afleveringen. Momenteel loopt in de VS het zesde seizoen. Het zevende en laatste seizoen staat gepland voor volgend jaar.

  She’s Gotta Have It krijgt van Netflix geen verlenging meer. Van bedenker Spike Lee wordt verwacht dat hij de serie aan andere zenders zal aanbieden. De serie is gebaseerd op de gelijknamige film van Lee uit 1986. Hoewel er geen kijkcijfers bekend zijn, wordt verondersteld dat de kosten te duur zijn in vergelijking met het aantal kijkers.

  De misdaadserie Grantchester komt terug voor een vijfde seizoen. Robson Green en Tom Brittney spelen andermaal de hoofdrollen, James Norton die nog even te zien was in het vierde seizoen, keert niet meer terug. Het vijfde seizoen, dat deze zomer wordt opgenomen, speelt zich af in 1957 in Cambridge, een jaar na het vierde seizoen.

  Netflix heeft besloten om door te gaan met de Franse serie Family Business (Beuh Blanc Rouge) over een familie die een legale wietwinkel opent in de koosjere beenhouwerij van de vader. Het eerste seizoen met o.a. Gérard Darmon als de vader, staat online sinds 28 juni.

  How To Get Away With Murder stopt ermee na het komende zesde seizoen. Alles heeft te maken met het vertrek van producente/bedenkster Shonda Rhimes naar Netflix. Niettemin gaan haar andere series Grey’s Anatomy en de spin-off Station 19 gewoon nog een seizoen door op ABC.

  De veelbesproken HBO-serie Euphoria wordt verlengd met een tweede seizoen. De serie volgt de 17-jarige Rue Bennett, een drugverslaafde die uit rehab komt en op zoek is naar een zingeving in haar leven. Wanneer ze Jules Vaughn ontmoet, een meisje dat ten gevolge van de echtscheiding van haar ouders verhuisd is naar de plaats waar Rue Woont, ondergaat haar leven een ingrijpende wijziging. De serie kreeg erg veel reacties omwille van zijn ‘gewaagde’ beelden en trok bij z’n première rond de 5,5 miljoen kijkers.

  Later dit jaar beginnen de opnames van het tweede seizoen van The Society, een Netflix-serie over een groep jongeren die getransporteerd wordt naar een identieke kopij van hun rijke woonplaats in New England. Eén verschil: dit keer zijn er geen ouders. In de hoofdrol zien we Kathryn Newton, de dochter van Maddie in Big Little Lies.

  Het derde seizoen van de Amerikaanse serie Divorce, dat net gestart is op Telenet, wordt helaas ook meteen het laatste seizoen. Dat bevestigde HBO. Divorce gaat over een echtscheiding en de naweeën ervan. Sarah Jessica Parker en Thomas Haden Church spelen de hoofdrollen.

  De populaire sitcom One Day At A Time krijgt dan toch een vierde seizoen. Pop TV, eigendom van CBS, heeft de serie opgepikt voor een vierde seizoen, nadat Netflix er eerder een punt achter had gezet. One Day At A Time volgt drie generaties van een Cubaans-Amerikaanse familie. Het nieuwe seizoen zal volgend jaar te zien zijn.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems