1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 21/11/2019

  Eerder dit jaar gaf SVT, de openbare Zweedse tv-omroep, te kennen dat ze niet verder wilde gaan met Bonusfamiljen (Bonus Family) – bij ons te zien op Netflix. De verrassing was dus groot wanneer de zender plots aankondigde dat er alsnog een tiendelig vierde seizoen komt. De serie gaat over twee gezinnen en de complicaties die er ontstaan wanneer ze proberen een nieuwe dynamische familie te vormen door bvb. elkaars kinderen op te voeden. Het vierde seizoen komt er omdat de zender de impact van de serie op het grote publiek had onderschat.

  Amazon heeft zijn prestigieuze serie Lord Of The Rings nog voor de opnames van het eerste seizoen van start zijn gegaan, verlengd met een tweede seizoen. Verrassend is dat niet gezien de gigantisch hoge productiekosten. Wanneer de opnames beginnen is nog niet bekend want verschillende van de acteurs zijn nog niet gecast. Over de inhoud is nog niet veel bekend, alleen weten we dat de nieuwe verhaallijnen zich zullen afspelen in de periode vóór The Fellowship Of The Ring.

  De Amerikaanse advocatenserie Goliath over de aan lagerwal geraakte advocaat Billy McBride (Billy Bob Thornton) krijgt een vierde en laatste seizoen. Goliath is een van de populairste series op Amazon. In het vierde seizoen wordt McBride geconfronteerd met een globale crisis die een impact kan hebben op een volledige generatie.

  Nog voor het eerste seizoen van start is gegaan, wordt The Witcher verlengd met een tweede seizoen. De serie met Henry Cavill (Mission Impossible – Fallout) in de hoofdrol is gebaseerd op de boeken van de Poolse auteur Andrzej Sapkowski. Het achtdelige tweede seizoen wordt opgenomen in Londen begin volgend jaar en uitgezonden in 2021. De reeks is een fantasyserie waarin mensen, elfen, heksen, gnomen en monsters trachten te overleven en waarin goed en kwaad moeilijk gedefinieerd kunnen worden. Het eerste seizoen is te zien vanaf 20 december.

  Baby, de Italiaanse dramaserie van Netflix over twee jonge meisjes die in de prostitutie belanden, krijgt een derde seizoen. Dat wordt wellicht ook het allerlaatste. De serie is geïnspireerd op een waar gebeurd verhaal over een aantal jonge vrouwen die geld verdienden als prostituee om nieuwe kleding en telefoons te kunnen kopen. De eerste twee seizoenen zijn te bekijken op Netflix.

  De Britse serie Wild Bill wist ondanks de aanwezigheid van Rob Lowe de verwachtingen niet waar te maken. De kijkcijfers én de recensies vielen tegen, zodat ITV besliste de serie stop te zetten na één seizoen. In de serie wordt een Amerikaanse cop aangewezen als hoofd van de East Lincolnshire Police Force.

  BH90210 dat bij ons momenteel te zien is op VIJF, stopt ermee. De reünie van de originele Beverly Hills-castleden heeft het dus maar één seizoen volgehouden. Het zomerevent dat amper zes afleveringen telde, ontgoochelde bij het grote publiek en kende ook heel wat problemen achter de schermen toen de showrunner en verschillende scenaristen ervandoor gingen.

  De spin-off serie van Sons Of Anarchy, Mayans M.C., wordt verlengd met een derde seizoen. Het nieuws volgt drie weken na het ontslag van medebedenker Kurt Sutter. De andere bedenker van de serie, Elgin James, neemt vooraan de taak als showrunner over van Sutter. De serie draait rond de motorclub Mayans die opereert in de buurt van de Amerikaans/Mexicaanse grens.

  De spin-off serie van Suits, Pearson, is geen lang leven beschoren. De serie die draaide rond advocate Jessica Pearson die in Chicago actief werd in de politieke wereld, wordt al na één seizoen stopgezet. De serie kreeg niet de verwachte publieke respons en viel ook bij de critici niet in goede aarde.

  De Britse serie Temple, gebaseerd op de Noorse serie Valkyrien en bij ons te zien op BBC First, wordt verlengd met een tweede seizoen dat andermaal acht afleveringen zal tellen. Het verhaal draait rond dokter Daniel Milton die in een verlaten tunnelnetwerk vlakbij Temple Station een illegale kliniek runt voor mensen die de normale zorg niet willen of kunnen betalen. Zijn uiteindelijke doel is een medicijn te vinden voor zijn ongeneeslijk zieke vrouw Beth. In de rolverdeling zien we Mark Strong (Deep State), Daniel Mays (Line Of Duty) en Carice Van Houten (Game Of Thrones). Zij zullen ook van de partij zijn in het tweede seizoen.

  De sciencefictionserie Another Life, die vanaf juli te zien is op Netflix, wordt verlengd met een tweede seizoen. In de serie gaat astronaut Niko Breckinridge (Katee Sackhoff) samen met haar team op zoek naar buitenaardse intelligentie. De opnames van de tien nieuwe afleveringen gaat in het Canadese Vancouver van start volgend jaar.

  Modern Love, de anthologie serie, werd door Amazon verlengd met een tweede seizoen. Deze verlenging komt na de première van het eerste seizoen. De serie die gebaseerd is op de gelijknamige column uit de New York Times, gaat over de liefde in al zijn gecompliceerde en mooie vormen.

  Evil, de serie met de Nederlandse Katja Herbers (Divorce) als sceptische psychologe en Mike Coulter (Luke Cage) als priester in opleiding, krijgt een tweede seizoen. De serie gaat over een team dat onopgeloste katholieke mysteries onderzoekt zoals veronderstelde mirakels, demonische bezetenheid of spoken. Evil kreeg uitstekende reviews en kan ook rekenen op goede kijkcijfers.
 • Naar het overzicht van nieuwsitems