1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 9/02/2020


  De BBC heeft zijn langlopende serie Silent Witness verlengt met twee seizoenen, het vierentwintigste en het vijfentwintigste. Dit nieuws volgt op het einde van seizoen 23 dat erg succesvol was en per week 7 miljoen kijkers haalde. De serie volgt een team van forensische pathologen in hun pogingen om criminele zaken op te lossen.

  Showtime heeft besloten om na zeven seizoenen een punt te zetten achter de geweldige serie Ray Donovan. Jammer want het zevende seizoen eindigde met een cliffhanger en dat wordt nu meteen ook de finale van de hele serie. In de reeks zien we Liev Schreiber als een Ray Donovan, een ‘fixer’ die problemen oplost voor de rijke en bekende Amerikanen, eerst in Los Angeles, daarna in New York. Jon Voight was grandioos als de vader van het hoofdpersonage. Een exacte reden waarom de serie wordt stopgezet, is niet bekend.

  Het kunstschaatsdrama Spinning Out is vlug uit geschaatst want Netflix heeft besloten de serie stop te zetten na het eerste seizoen dat in première ging op 1 januari. Hoewel de serie over het algemeen positieve recensies kreeg, waren de verhaallijnen te mager om een uur per aflevering te vullen.

  De Vlaams/Nederlandse coproductie Undercover met Tom Waes en Anna Drijver in de hoofdrollen, krijgt een derde seizoen. Dat vertelde actrice Elise Schaap in een interview op de Nederlandse TV. Schaap speelt in de serie de vrouw van gangster Ferry Bouman. Het tweede seizoen verschijnt later dit jaar op Eén en Netflix.

  Perpetual Grace, LTD, dat bij ons te zien was op Canvas en zeer goed recensies kreeg (de serie stond in verschillende Vlaamse eindejaarslijstjes), wordt wegens een gebrek aan kijkers niet verlengd met een tweede seizoen. Maar… de makers beloven wel een aantal extra afleveringen om de serie een volwaardig slot te geven. Meer nieuws volgt.

  Goed nieuws voor de fans van Beck! In de herfst keert de Zweedse speurneus terug met een zevende seizoen dat zal bestaan uit vier gloednieuwe langspeelfilms. De opnames starten in februari. Peter Haber, Kristofer Hivju en Jennie Silfverhjelm hernemen hun rollen.

  De uitstekende Welsh-Engelse serie Keeping Faith keert terug voor een derde seizoen. Maar dat zal dan meteen ook het allerlaatste zijn. Eve Myles herneemt haar rol van advocate Faith Howells en krijgt in dit seizoen het gezelschap van Celia Imrie (Better Things, The Best Exotic Marigold Hotel, Calendar Girls). De opnames gaan binnenkort van start.

  Marianne, de Franse horrorserie die nochtans positieve reviews kreeg, wordt door Netflix niet meer verlengd. Een verrassing voor de makers die ervan balen. Een reden om de stopzetting wordt er niet gegeven. Het verhaal gaat over een schrijfster die merkt dat de gruwelijke verhalen uit haar boeken ook echt plaatsgrijpen.

  In een interview met het Franse AlloCiné bevestigde hoofdacteur Alex Lawther dat er geen derde seizoen meer komt van The End Of The F***ing World. Dit bevestigt wat showrunner Charlie Covell eerder aankondigde in een interview met de Radio Times. “Een verhaal is ten einde als er geen conflicten meer zijn,” zegt Covell, “Alyssa en James zullen opnieuw dingen meemaken, maar die zijn niet sterk genoeg opdat we hun verhaal kunnen verder zetten. Met andere woorden, tijd om hen met rust te laten…”

  In februari starten in Boedapest de opnames van het tweede seizoen van Baptiste, de spin-off van The Missing. Tchéky Karyo vertolkt andermaal de rol van de gepensioneerde politie-inspecteur. Hij krijgt ditmaal assistentie van Fiona Shaw, ondertussen wel bekend door haar rol in Killing Eve. Wanneer de echtgenoot en de twee zonen van de Britse ambassadeur Emma Chambers (Shaw) plotseling verdwijnen tijdens een skitrip in het Hongaars hooggebergte, is Baptiste vastberaden haar gezin terug te vinden. Maar wanneer de zaak brutaler en hopelozer wordt, is hij verplicht steun te zoeken bij de Hongaarse politie die hij allesbehalve vertrouwt. Alsook moet hij het hoofd bieden aan de media die hem bestoken met de vraag om informatie.

  Na het floppen van de bioscoopfilm, heeft Amazon nu ook de serie The Dark Tower geannuleerd, nog voor ze in productie kon gaan. Maar naar verluidt is uitvoerend producent/showrunner Glen Mazzara het script van de pilot wel aan het aanbieden aan elke geïnteresseerde. De serie die gebaseerd is op de boeken van Stephen King speelt zich af jaren voor de film en vertelt ons meer over de afkomst van ‘gunslinger’ Roland Deschain.

  Facebook Watch heeft zowel Limetown met Jessica Biel als Sorry For Your Loss met Elizabeth Olsen gecanceld. Dat betekent dus dat er geen tweede seizoen komt van Limetown en geen derde van Sorry For Your Loss. De kans bestaat echter dat deze laatste serie ergens anders onderdak vindt.

  Deadline weet te melden dat Netflix haar serie Bonding verlengd heeft met een tweede seizoen. De opnames zijn recentelijk van start gegaan in New York. De achtdelige serie met afleveringen van 12 – 18 minuten, vertelt het verhaal van twee voormalige high school lovers. Ze ontmoeten elkaar jaren later heel toevallig opnieuw. Pete is recentelijk uit de kast gekomen en Tiff is een van de top meesteressen van New York.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems