1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 5/11/2020


  Filthy Rich
  en Next worden allebei door Fox stopgezet. De resterende afleveringen zullen nog getoond worden, maar er komt geen tweede seizoen. Beide series trokken onvoldoende kijkers om de stijgende kosten (door de COVID-19 pandemie) nog te verrechtvaardigen. Filthy Rich die de comeback van Kim Cattrall had moeten inluiden, gaat over de nalatenschap van een zeer succesvolle tv-predikant die een deel van zijn bezittingen nalaat aan drie onwettige kinderen. Next is een cyberthriller waarin een briljante, maar paranoïde ex-CEO wordt ingeroepen om de eerste AI-crisis te helpen oplossen.

  De sf-serie Brave New World wordt door de nieuwe streamingdienst Peacock na één seizoen stopgezet. Dat werd bevestigd door Variety die ook vertelden dat de serie aan andere zenders zal worden aangeboden. Brave New World was gebaseerd op het gelijknamige boek van Aldous Huxley en vertelde het verhaal van een utopische maatschappij die vrede heeft bereikt door monogamie, privacy, geld, familie en geschiedenis helemaal te verbieden.

  Narcos: Mexico (zie foto) wordt door Netflix verlengd met een derde seizoen. Dat zal evenwel zonder Diego Luna zijn. De acteur vond de materie van de serie te zwaar voor zijn persoonlijk welzijn. “In het begin was het nog grappig, maar daarna werd het te zwaar. Ik moet een rust inplannen, de afgelopen twee jaar waren erg zwaar voor me”. Wagner Moura die in de eerste twee seizoenen van Narcos aantrad als Pablo Escobar, keert terug en zal twee afleveringen van het nieuwe seizoen regisseren.

  Pros And Cons (Friheden), dat bij ons verscheen op DVD en te zien is via mylum.tv (het voormalige lumiereseries.com) krijgt een tweede seizoen dat in Scandinavië in première gaat op 22 november. Lars Ranthe (Face To Face) en Lene Maria Christensen (The Legacy) spelen ook in het tweede seizoen een stel oplichters. Als hun dochter en vriend in Bolivia beroofd worden van het geld dat het paar gestolen had in seizoen 1, moet het tweetal beroep doen op hun voormalige partner om hen te helpen met de grootste job ooit.

  Ted Lasso, de komische serie waarin de onervaren coach van een college voetbalteam, ingehuurd wordt om een professioneel team in Engeland te leiden, wordt door Apple TV+ verlengd met een derde seizoen. De opnames van seizoen 2 starten in januari. De serie, die bedacht werd door o.a. Jason Sudeikis die naast het spelen van de hoofdrol ook uitvoerend producent is, werd bijzonder goed ontvangen door de critici (een score van 86% op Rotten Tomatoes).

  The New Nurses (Sygeplejeskolen), de ziekenhuisserie die bij ons te zien is op Telenet, krijgt een vierde seizoen, nog voor het derde seizoen dat in Denemarken in première gaat vanaf 1 november. Het derde seizoen speelt zich af in de lente van 1953. Fredenslund is in de running om dé verpleegster-school van het land te worden.

  De Scandinavische serie State of Happiness (Lykkeland), een coproductie met het Vlaamse Lunanime Group, krijgt een tweede seizoen. De opnames zijn gestart in september en duren nog tot november. Daarna vertrekt de productie naar België waar de onderwaterscènes zullen gefilmd worden. Het nieuwe seizoen werpt een licht op de Noorse olie-industrie vanaf 1977. Tijdens dit seizoen zien we hoe de business groeit tot alles uit de hand loopt. Twee zware ongevallen staan centraal: een blow-out op het Ekofisk-platform wat aanleiding gaf tot de grootste Noordzee olieramp en het kapseizen van het Alexander L. Kielland-platform waarbij 123 mensen gedood werden.

  Miracle Workers, de anthologieserie met Daniel Radcliffe en Steve Buscemi, wordt verlengd met een derde seizoen. In het derde seizoen zien we de cast in de Far West. Buscemi speelt een gezochte outlaw terwijl Radcliffe in de huid kruipt van een idealistische priester van een klein stadje. Samen proberen ze een konvooi van koetsen doorheen de Oregon-pas te leiden. De serie kan bij ons tot op heden niet te bekeken worden.

  The Last O.G., de komedie met Tracy Morgan (30 Rock) krijgt een vierde seizoen, maar dan wel eentje zonder Tiffany Haddish die de vrouwelijke hoofdrol speelde. De serie focust zich op Tray, een ex-veroordeelde die stomverbaasd is te zien hoeveel de wereld – en in het bijzonder Brooklyn – na 15 jaar gevangenis is veranderd. Het vierde seizoen krijgt ook – en dit voor de vierde keer – een nieuwe showrunner.

  Omdat het Coronavirus de agenda van actrice Lupita Nyong’o zodanig had dooreengeschud, was het voor de actrice volgens Variety niet langer mogelijk om aan te treden in Americanah, de serie die zij samen met Danai Gurira zou maken (zie Castingnieuws ). Samen zouden ze de serie produceren, met Nyong’o in de hoofdrol en Gurira als scenariste en showrunner. Omdat dit een favoriete project was van Nyong’o werd besloten de serie niet meer te laten doorgaan.

  De Wall Street-komedie Black Monday krijgt een derde seizoen. De nieuwe tien afleveringen gaan in productie volgend jaar met een première die voorzien is eind 2021. De serie volgt een groep underdogs die verantwoordelijk is voor de grootste beurscrash in de geschiedenis van Wall Street. In de rolverdeling zien we o.a. Don Cheadle, Andrew Rannells, Regina Hall en Paul Scheer.

  De Noorse serie Wisting, gebaseerd op de boeken van Jørn Lier Horst, krijgt een tweede seizoen. William Wisting krijgt hierin af te rekenen met twee uitdagende cases. Eerst moet hij een race tegen de tijd voeren om een ontsnapte moordenaar te arresteren voor hij opnieuw toeslaat en verder moet hij ook het macabere mysterie oplossen van een vrouwenhoofd dat op een spies in het centrum van Larvik wordt aangetroffen. Het tweede seizoen zal in Scandinavië te zien zijn op Viaplay in de lente van volgend jaar.

  Netflix gaat het sf-drama Away niet verlegen met een tweede seizoen. In de serie speelt Hilary Swank de eerste vrouwelijke astronaut die een missie leidt naar Mars. Vermits dit nieuws zes weken later komt na de start van de serie, kan verondersteld worden dat de kijkcijfers zwaar tegenvallen. Uiteraard kan het ook een gevolg zijn van het Coronavirus. Een officiële mededeling heeft Netflix niet gegeven.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems