1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 4/12/2020

  De scifi-serie The Expanse die door Syfy werd stopgezet na drie seizoenen, krijgt van Amazon, dat de serie daarna oppikte een zesde seizoen dat meteen ook het laatste zal zijn. Het vijfde seizoen gaat op 16 december in première op Amazon Prime Video.

  Martin Clunes (Doc Martin, Manhunt) gaat opnieuw DCI Colin Sutton spelen in het tweede seizoen van Manhunt (zie foto), de succesvolle en knappe ITV-serie. Het vierdelige Manhunt II: The Night Stalker gaat over de jacht op een serieverkrachter die 17 jaar lang duizenden oudere mensen in voortdurende angst liet leven. Het duurde jaren voor de misdaden werden opgelost
  Het scenario wordt geschreven door Ed Whitmore (Silent Witness, Rillington Place, Strike Back), eveneens scenarist van het eerste seizoen van Manhunt. De verhalen zijn gebaseerd op de dagboeken van de echte Colin Sutton. De opnames zijn momenteel aan de gang.

  De dure serie Space Force, die geïnspireerd is door President Trumps idee om met de Space Force een nieuw legeronderdeel te creëren dat Amerika moest beschermen in de ruimte, wordt volgens The Hollywood Reporter verlengd met een tweede seizoen. Om de afdeling te runnen wordt er een beroep gedaan op vier sterren-generaal Mark R. Naird (Steve Carell). Naast Carell zien we ook nog Lisa Kudrow, John Malkovich en Noah Emmerich.

  Emily zal nog een tijdje langer in Parijs moeten blijven, want Netflix verlengde de serie Emily In Paris met een tweede seizoen. De ambitieuze twintiger deed het in haar eerste seizoen zo goed dat de serie prompt in de top-10 van meeste bekeken streamingshows belandde. In deze romantische serie zien we hoe Emily in Parijs belandt nadat haar firma uit Chicago een Frans luxueus marketingbureau heeft overgenomen.

  De Dark Horse Comic, The Umbrella Academy, krijgt een derde seizoen. Dat maakte Netflix bekend nadat drie maanden geleden het tweede seizoen in première ging. De productie zou starten in Toronto, in februari. De serie is bijzonder succesvol: in zijn eerste week scoorde seizoen 2 de beste resultaten van alle streamingsites. Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Justin H. Min, Ritu Arya en Colm Feore keren terug in het nieuwe seizoen.

  De serie Alex Rider, gebaseerd op de boeken van Anthony Horowitz, krijgt een tweede seizoen. De inspiratie voor dat tweede seizoen ging men zoeken in het vierde boek van Horowitz, 'Eagle Strike'. De Alex Rider uit de titel is een teenager uit Londen die in stilte werd klaargestoomd voor de gevaarlijke wereld van spionage.

  Kurt Wallander staat op het punt een aantal nieuwe zaken op te lossen want Netflix verlengde Young Wallander, de serie rond de jonge detective, met een tweede seizoen. Het scenario van het tweede seizoen wordt geschreven door de scenaristen van Devils, de serie met Patrick Dempsey. Adam Pålsson (Before We Die) herneemt zijn rol als Kurt Wallander.

  Het IJslandse drama Stella Blómkvist, gebaseerd op de boeken van de gelijknamige schrijfster, krijgt een tweede seizoen met andermaal Heida Reed in de hoofdrol. Reed speelt advocate Stella Blómkvist, een zeer eigenzinnige en sexy advocate die maar één methode van rechtvaardigheid kent: de hare. Het zesdelige tweede seizoen zal in Scandinavië te zien zijn in 2021.

  Castle Rock, de Amerikaanse serie opgebouwd rond de werken van Stephen King, wordt stopgezet na het tweede seizoen dat bij ons net verschenen is op DVD. De anthologieserie speelde zich af in Castle Rock, het fictieve stadje in Maine waar een groot aantal verhalen van King zich afspelen.
 • Naar het overzicht van nieuwsitems