1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 14/03/2021


  De Queen Latifah-serie The Equalizer (zie foto), bij ons te zien via Streamz en Play More, wordt verlengd met een tweede seizoen, dit na amper vier afleveringen. De serie trekt in de VS gemiddeld 14,6 miljoen kijkers. Queen Latifah speelt Robyn McCall, voor de buitenwereld een gewone huisvrouw, voor insiders een beschermengel die de onderdrukten bijstaat.

  ITV heeft Finding Alice verlengd met een tweede seizoen. Het eerste seizoen trok gemiddeld 7 miljoen kijkers. De serie volgt Alice na het verlies van haar echtgenoot die bij een toevallig ongeval om het leven kwam. In het tweede seizoen zien we hoe Alice een baby wil van haar overleden echtgenoot. Keeley Hawes (Bodyguard, Line Of Duty, Missing) speelt de hoofdrol.

  De reboot van The Twilight Zone stopt ermee na twee seizoenen. De serie wordt stopgezet omdat het volgens de makers de bedoeling was om twee seizoenen te maken en dan te stoppen. Het eerste seizoen trok een groot aantal kijkers, maar dat was niet voldoende om de serie te verlengen. Jordan Peele (Get Out, US) praatte de sf-verhaaltjes aan elkaar en was ook producer.

  Nog voor het vierde seizoen in première is gegaan, komt het nieuws dat de YA-serie Elite verlengd wordt met een vijfde seizoen. De serie is een van de best bekeken Spaanstalige originals van Netflix. In 2019 keken meer dan 20 miljoen kijkers naar de intriges die zich afspeelden op Las Encinas, de exclusieve school in Spanje. Het nieuwe seizoen wordt aangevuld met de Argentijnse actrice Valentina Zenere en de Braziliaanse acteur André Lamoglia.

  De verrassend goede zwarte komedie I Hate Suzie krijgt een tweede seizoen. De serie volgt een beroemde vrouw wiens leven op z’n kop gezet wordt wanneer haar telefoon gehackt wordt en er pornografische beelden over haar buitenechtelijke relatie online worden gezet. In de hoofdrol zien we Billie Piper die de serie mee bedacht. De opnames starten volgend jaar.

  De Netflix-serie Hjem Til Jul (Home For Christmas) keert niet meer terug voor een derde seizoen. Hoewel er geen specifiek einde voorzien was, is regisseur Olav Sørensen van mening dat het verhaal mooi is afgerond. De serie gaat over een jonge vrouw die haar familie voorliegt dat ze een vriend heeft. Maar wanneer Kerst eraan komt, heeft ze problemen en moet ze op zoek naar een échte vriend.

  Tieners kunnen zich verheugen op een tweede seizoen van Fate: The Winx Saga. Netflix heeft beslist de serie te verlengen met een nieuw seizoen dat twee afleveringen meer zal tellen. In seizoen 2 zien we hoe de meiden hun krachten onder controle trachten te krijgen en hoe ze omgaan met de liefde, rivaliteit, het kwade en monsters. De opnames zullen later dit jaar plaatsvinden in Ierland.

  “It’s a massive kick in the willy,” zo omschreef Nick Frost (Hot Fuzz, Shawn Of The Dead) op Instagram het gevoel toen Amazon Prime Video aankondigde dat het de reeks Truth Seekers al na één seizoen stopzet. De serie vertelt de avonturen van een team parttime paranormale onderzoekers die undercover op zoek gaan naar plaatsen en gebouwen waar geesten onderdak hebben gevonden.

  Search Party, de serie die we hier alsmaar niet te zien krijgen, wordt verlengd met een vijfde seizoen. De makers hebben heel wat te verklaren want aan het einde van seizoen 4 kwam het hoofdpersonage Dory (Alia Shawkat) blijkbaar om in een brand. In de laatste episode zien we hoe Dory uit het huis werd gesleurd. Zij riep dat ze gestorven was en alles had gezien. Wat dat te betekenen heeft, zullen we wellicht te weten komen in seizoen 5.

  De miniserie Your Honor met Bryan Cranston als rechter, die binnenkort te zien is op Canvas, krijgt geen tweede seizoen. Wanneer zijn zoon betrokken raakt bij een hit-en-run ongeval, wordt het leven van rechter Michael Desiato helemaal dooreengeschud. Vader en zoon worden voor onmogelijke keuzes geplaatst.

  De Britse BBC-serie The Split zal afgerond worden met een derde seizoen. In dit laatste seizoen worden Hannah en Nathan geconfronteerd met hun eigen scheiding. Wat aanvankelijk afstevent op een ‘vriendelijke’ scheiding wordt plots een vechtscheiding wanneer een dramatische revelatie alles op zijn kop zet. Nicola Walker, Stephen Mangan, Annabel Scholey, Fiona Button en Deborah Findlay hernemen hun rollen.

  De AppleTV+-serie Tehran, bedacht door de scenarist van Fauda, wordt verlengd met een tweede seizoen. Het was voor Apple de eerste niet-Engelstalige serie. De serie vertelt het verhaal van een Mossad-agente die undercover gaat in Teheran, de Iraanse hoofdstad.

  Fans van The Blacklist (bij ons voortaan te zien op Play6) kunnen zich in de handjes wrijven want er komt een negende seizoen van hun favoriete reeks. Dat nieuws meldde NBC na de derde aflevering van het achtste seizoen. In The Blacklist helpt een van de meest gezochte criminelen de FBI met het arresteren van beruchte misdadigers. De hoofdrol wordt vertolkt door James Spader. • Naar het overzicht van nieuwsitems