1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 8/04/2022


  Winning Time: The Rise Of The Lakers Dynasty
  over de zegetocht van de Lakers naar de eeuwige roem, krijgt halverwege het eerste seizoen groen licht voor een tweede seizoen. De serie volgt het professioneel - en privéleven van de 1980 Los Angeles Lakers, het team dat sport en basketbal opnieuw zou definiëren. De serie is bij ons te zien op Streamz/Telenet.

  Na Escape At Dannemora heeft Ben Stiller met Severance een nieuw hitserie te pakken. De Apple-serie kreeg zeer goede recensies en werd dan ook verlengd met een tweede seizoen. Severance is een dystopische komedie over een bedrijf waar de werknemers een ingreep moeten ondergaan zodat hun werkgeheugen gescheiden wordt van hun privé-geheugen. In de rolverdeling zien we onder meer Adam Scott, Patricia Arquette, John Turturro en Christopher Walken.

  De BBC heeft vier van z’n topdrama’s verlengd met een nieuw seizoen. The Tourist is de best scorende serie van 2022 tot dusver. De serie haalde bij de opening 12 miljoen kijkers. De serie die op een tweede plaats komt met 10 miljoen kijkers bij z’n debuut is The Responder, een politieserie geregisseerd door onze landgenoot Tim Mielants.
  Vigil scoorde vorig jaar met een gemiddelde van 12,6 miljoen kijkers en 13 miljoen bij de première het best. De serie was de meest bekeken serie sinds Bodyguard in 2018. Tot slot wordt ook Time verlengd. Het gevangenisdrama haalde 12 miljoen kijkers in een periode van 30 dagen. Het nieuwe seizoen speelt zich af in een vrouwengevangenis en krijgt een volledig nieuwe cast.

  De miskende Britse serie The Pact over vijf vrouwelijke werknemers die in de problemen komen wanneer ze hun baas een lesje willen leren, krijgt een tweede seizoen. Wel met een nieuw verhaal en andere personages. Centraal staan maatschappelijk werkster Christine en haar gezin. Hun loyaliteit t.o.v. elkaar wordt zwaar op de proef gesteld wanneer een vreemdeling opduikt die beweert een connectie te hebben die niemand zich had kunnen voorstellen. In de rolverdeling zien we Rakie Ayola (Anthony), Elizabeth Berrington (The Nevers), Lisa Palfrey (Chloe, Line Of Duty), Christian Patterson (Mr Selfridge, In My Skin) en Matthew Gravelle (Broadchurch, Keeping Faith).

  Snowfall, de serie die zich afspeelt in Los Angeles tijdens de crack epidemie, wordt verlengd met een zesde seizoen dat meteen ook het laatste zal zijn. De serie werd bedacht door de betreurde regisseur John Singleton, de maker van Shaft en de uitstekende bioscoopfilm Boyz N The Hood. Seizoen vijf van Snowfall sloot af met de politie die achter de familie van Franklin Saint aanzat.

  Archive 81, de serie waarin archivaris Dan Turner een verzameling videotapes moet restaureren en uitkomt op een onderzoek naar een gevaarlijke sekte, wordt door Netflix stopgezet, ondanks een toppositie op de charts. Hoewel de serie ook positieve reviews kreeg, lijkt het erop dat het aantal kijkers in verhouding tot de gemaakte kosten te laag is om de serie alsnog verder te zetten.

  De Sex And The City-revival, And Just Like That, wordt verlengd met een tweede seizoen. Dat bevestigde HBO Max. Sarah Jessica Parker (Carrie), Cynthia Nixon (Miranda) en Kristin Davis (Charlotte) hernemen hun rollen. Sarita Choudhury (Seema Patel), Nicole Ari Parker (Lisa Todd Wexley) en Karen Pittman (Dr. Nya Wallace) krijgen een vaste rol.

  De briljante Italiaanse serie My Brilliant Friend (momenteel te zien op Canvas en VRT.nu) wordt afgesloten met een vierde seizoen dat The Story Of The Lost Child zal heten. De serie volgt twee vriendinnen die opgroeiden in een arme wijk in Napels. De slimme, maar verlegen Elena kan haar studies vervolgen en wordt een succesvolle schrijfster, terwijl de flamboyante (en ook intelligente) Lila geen verdere studies mag doen en moreel en fysisch gebroken wordt door een slecht huwelijk en erbarmelijke werkomstandigheden. In het vierde seizoen zal de rol van Elena vertolkt worden door Alba Rohrwacher, die in de vorige seizoen de voice-over verzorgde van de oudere Elena die terugblikt op het verleden. Wie Lila zal vertolken is nog niet bekend.

  Lars Mikkelsen (The Killing, Borgen) die in de serie Holger Lang speelt, wordt het hoofdpersonage van het derde én laatste seizoen van Forhøret (Face To Face). In dit derde seizoen gaat Holger Lang op zoek naar de waarheid rond de dood van Christina Rasmussen. De lijst van verdachten strekt zich uit van de onderwereld tot de hoogste echelons van de zakenwereld en de politie.

  Fan van Riverdale? Wel, dan hebben we goed nieuws want er komt – ondanks eerdere berichtgeving – ook nog een zevende seizoen! En gezien de zender The CW deze keer niet meldt dat dit het laatste zal zijn, is het einde dus nog niet nabij. Aanvankelijk begon de serie als een somber tiener/ misdaaddrama, maar in de laatste seizoenen neigen de verhaallijnen meer en meer naar het fantastische en bovennatuurlijke.

  Top Boy wordt door Netflix verlengd met een derde seizoen. Dat wordt meteen ook het laatste. In totaal haalt de serie dus vijf seizoenen. Twee op Channel 4, drie op Netflix. Het huidige vierde (tweede) seizoen is nu te bekijken op Netflix.

  Mocro Maffia krijgt gezien het onafgebroken succes, een vijfde seizoen dat in 2023 bij de streamingdienst Videoland te zien zal zijn. Volgens Videoland heeft de serie in Nederland inmiddels 50 miljoen streams bereikt. Het derde seizoen won een Gouden Kalf voor 'Beste Serie' en werd genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring. • Naar het overzicht van nieuwsitems