1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 20/05/2022

  Na een afwezigheid van twee jaar krijgt de satirische, complexe sf-serie Black Mirror dan toch een zesde seizoen. Volgens Variety zal dit seizoen meer afleveringen tellen dan het vorige dat er slechts drie bevatte. Net als het vorige seizoen zal ook dit nieuwe seizoen uitgebracht worden door Netflix.

  Jensen Ackles, bekend van Supernatural en binnenkort ook te zien in het derde seizoen van The Boys, zal regelmatig te zien zijn in het derde seizoen van The Big Sky, dat door ABC verlengd werd. De serie die bedacht werd door David E. Kelley (Big Little Lies, The Undoing) en bij ons te zien is op Disney+, volgt privédetectives Cassie Dewell en Jenny Hoyt.

  Van David E. Kelley gesproken, Nine Perfect Strangers krijgt wellicht een tweede seizoen. Dat wordt afgeleid uit het feit dat de serie voor de Emmy’s ingeschreven is in de drama-categorie en niet in de miniserie-categorie. Big Little Lies volgde dezelfde stappen en kreeg inderdaad een tweede seizoen. In Nine Perfect Strangers volgen we negen patiënten die onder leiding van goeroe Nicole Kidman een tiendaagse kuur volgen om te ontstressen.

  Goed nieuws voor de fans van Upload want de sf-serie keert terug voor een derde seizoen. De serie speelt zich af in de toekomst waar mensen de keuze hebben om geupload te worden in een cyber afterlife. De hoofdrol wordt gespeeld door Robbie Amell, de acteur die we kennen uit de serie The Flash. Robbie is niet te verwarren met zijn neef Stephen Amell die de hoofdrol speelde in Arrow.

  Terwijl de opnames van het vierde seizoen van Tom Clancy’s Jack Ryan volop aan de gang zijn, komt het nieuws dat dit seizoen meteen ook het laatste zal zijn. Maar dat betekent niet meteen het einde van de franchise want er zou mogelijk een spin-off serie in ontwikkeling zijn, een serie met Michael Peña (Narcos: Mexico) in de rol van Domingo ‘Ding’ Chavez. Dit personage verscheen in 22 Jack Ryan-boeken, waaronder 'Clear And Present Danger', 'The Sum Of All Fears', 'Debt Of Honor', 'Executive Orders', 'Command Authority', 'Full Force And Effect' en 'Commander-in-Chief'.

  Het verrassende Minx, dat bij ons te zien is op Streamz, krijgt een tweede seizoen. Minx speelt zich af in de jaren ’70 en focust zich op Joyce, een feministe die samen met een uitgever van pornomagazines, het eerste erotische magazine voor vrouwen op de markt brengt.

  Queen Latifah’s The Equalizer, dat bij ons te volgen was op Streamz, werd onlangs vernieuwd met een derde én vierde seizoen. Volgens CBS is het succes te danken aan de cast en aan drie factoren: een gezonde dosis rechtvaardigheid, familiedynamiek en een portie echte wereldproblemen die de kijker aanspreken. The Equalizer trekt per aflevering gemiddeld 9,5 miljoen kijkers.

  Julia, de serie die zich inspireerde op het leven van Julia Child en haar langlopende kookshow ‘The French Chef’ werd door HBO verlengd met een tweede seizoen. De serie onderzoekt de opkomst van de publieke televisie als een nieuwe sociale instelling, het feminisme en de vrouwenbeweging, de aard van beroemdheden en de culturele evolutie van Amerika. De serie is bij ons te zien op Streamz.

  De spin-off serie Bosch: Legacy kreeg nog voor de première de bevestiging dat er een tweede seizoen komt. De serie die bij ons te zien is op Amazon Prime Video, gaat over ex-cop Harry Bosch die nu als detective werkt voor Honey Chandler, de advocate met wie hij vaak overhoop lag in de moederserie Bosch. De nieuwe serie focust zich ook op Maddy, de dochter van Bosch, die een opleiding als cop volgt.

  Het uitstekende en aangrijpende familiedrama Pachinko werd door Apple TV+ vernieuwd met een tweede seizoen. De serie volgt een Koreaanse emigrantenfamilie gedurende vier generaties die Korea verlaten en op zoek gaan naar een betere toekomst. Het verhaal vangt aan in 1900 en wordt verteld vanuit het standpunt van Sunja, de matriarch van de familie.

  Deze maand ging het tweede seizoen van HPI in première op TF1 met 8,54 miljoen kijkers met een marktaandeel van 42,8%. Actrice Audrey Fleurot die de rol speelt van Morgane Alvaro, een chaotische, maar superintelligente huisvrouw die de politie ‘helpt’ bij het oplossen van hun zaken, verklaarde kort daarna dat er ook nog een derde seizoen komt. “Ik weer niet of ik dit mag zeggen en ik ben hierover niet gebriefd, maar er komt een derde seizoen!”

  In tegenstelling tot wat we normaal gewoon zijn, volgde er kort na het einde van het elfde seizoen de aankondiging dat er een nieuw seizoen van Curb Your Enthousiasm komt. Goed nieuws voor de fans want in het verleden kwam er melding van een nieuw seizoen alleen als Larry David een idee had. Tussen seizoen 8 en 9 zat er zelfs zes jaar. Over de planning van dit nieuwe seizoen is echter nog niets bekend.

  On The Verge, de komedie over vier veertigjarige vriendinnen die zich opnieuw uitvinden, wordt stopgezet door Netflix na amper één seizoen, tot grote ontgoocheling van hoofdrolspeelster en bedenker Julie Delpy, die op Instagram meldde dat de streamer vergeten was te melden dat de serie afgevoerd werd.

  Vier populaire Britse series krijgen alle drie een tweede seizoen. The Tourist is met een première van 12 miljoen kijkers het meest bekeken drama van 2022 tot dusver. Op een tweede plaats volgt The Responder, geregisseerd door Tim Mielants, dat het verre van onaardig deed met 10 miljoen kijkers. Daarmee werd het misdaaddrama het op één na best bekeken drama van 2022. Vigil met 13 miljoen kijkers en Time met 12 miljoen voerden de lijst van het afgelopen jaar aan als best bekeken drama’s. Vigil was zelf het meest bekeken nieuwe drama sinds Bodyguard in 2018. Het tweede seizoen van Time krijgt wel een nieuwe cast en zal zich afspelen in een vrouwengevangenis.

  Trigger Point, de Britse thrillerserie over de ontmijningsdienst van de Metropolitan Police die wordt geconfronteerd met terroristische bomaanslagen die momenteel te zien is op Canvas, keert terug voor een tweede seizoen. Vicky McClure bevestigde dat zij haar rol zal hernemen.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems