1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 21/12/2022

  Forhøret dat bij ons te zien was op Canvas en de NPO, krijgt een derde en finaal seizoen dat volgend jaar te zien is. In dat seizoen speelt Lars Mikkelsen (Borgen, Forbrydelsen, Herrens Veje) de man die op zoek gaat naar de moordenaar van Christina.

  Hoewel het tweede seizoen in de VS pas te zien is eind maart, komt nu al het nieuws dat Yellowjackets, de serie over onze favoriete kannibalistische vrouwelijke voetbalploeg, verlengd wordt met een derde seizoen. De serie viel zowel bij het publiek als bij de pers enorm in de smaak wat resulteerde in zeven Emmynominaties. Bij ons was de serie te zien op vtm3.

  Fans van The Sex Lives of College Girls hoeven niet te treuren nu het tweede seizoen op Streamz is afgelopen want er komt nog een derde seizoen! In deze serie volgen we vier kamergenoten op het prestigieuze Essex College in New England. De serie werd bedacht en geschreven door Mindy Kalling (Never Have I Ever) en Justin Noble (Brooklyn Nine-Nine).

  Nadat de serie door HBO Max verlengd werd met een tweede seizoen, dat net werd opgenomen, besloot de zender de serie alsnog stop te zetten. Minx, dat over het eerste erotische magazine voor vrouwen gaat, is een van de vele series die niet alleen werd stopgezet, maar die ook uit de HBO Max-catalogus werd verwijderd. Andere series die een gelijkaardige bestemming kregen, zijn o.a. Westworld, Raised By Wolves, The Time Traveler’s Wife, Camping, Mrs. Fletcher, Run en Vinyl. Producent Lionsgate hoopt een nieuw onderkomen te vinden voor Minx.

  De nieuwe serie van Peaky Blinders-bedenker Steven Knight, SAS Rogue Heroes, vertelt het ontstaan van SAS, een kleine, geheime undercover-eenheid binnen het Britse leger die chaos achter de vijandelijke linies moet veroorzaken. De serie werd een van de vijf best bekeken BBC-drama’s en werd daardoor ook verlengd met een tweede seizoen, hoewel het einde van seizoen 1 laat veronderstellen dat dit ook initieel het plan was. In seizoen 2 zullen we zien hoe SAS het ervan af brengt in Europa en hoe hun uithoudingsvermogen tot het uiterste wordt gedreven.

  The Midnight Club, de eerste serie van Mike Flanagan (The Haunting Of Hill House, Midnight Mass) die zich richtte op een publiek van jongvolwassenen, wordt door Netflix stopgezet na één seizoen, hoewel het wel de bedoeling was hiermee een paar seizoenen door te gaan. De stopzetting komt vlak na het nieuws dat Flanagan Netflix verlaat voor Amazon.

  Tulsa King, de nieuwe serie van Taylor Sheridan (Yellowstone) en Terence Winter (Sopranos) met Sylvester Stallone in de hoofdrol, wordt verlengd met een tweede seizoen. Hoewel de serie nog maar net gestart is, kon de premièreaflevering (die meer kijkers trok dan die van de House Of Dragon) de mensen van Paramount overtuigen om de serie een verlengstuk te geven. Tulsa King vertelt het verhaal van een gangster die na een gevangenisstraf van 25 jaar naar Tulsa wordt verwezen waar hij een eigen imperium opbouwt.

  Het tweede seizoen van The White Lotus was voor ons een van de beste series van het afgelopen jaar. We zijn dan ook uitermate opgetogen dat HBO de serie verlengd heeft met een derde seizoen. Volgens Mike White, de bedenker en drijvende kracht achter de serie, zou het nieuwe seizoen zich afspelen in Azië en zou de focus liggen op de begrippen ‘dood’ en ‘religie’. De kijkcijfers gingen in stijgende lijn en bereikten een hoogtepunt met de finale van seizoen 2 toen 7,6 miljoen kijkers keken.

  Westworld, de sf-serie die gebaseerd was op de gelijknamige film uit 1973, stopt ermee. Aanvankelijk focuste de serie zich op de bedienden, de gasten en de Androids uit een wildwest amusementspark. Maar geleidelijk aan verplaatste de actie zich naar andere themaparken en uiteindelijk naar de buitenwereld. Omdat de budgetten redelijk hoog waren en de kijkcijfers sterk daalden, is het niet verwonderlijk dat de serie na het vierde seizoen wordt stopgezet. Bovendien werd de volledige serie verwijderd uit de catalogus van HBO.

  1923, de spin-off van Yellowstone, over het verleden van de Dutton-familie wordt verlengd met een tweede seizoen. Of Taylor Sheridan nog niet genoeg werk heeft! Momenteel is de man bezig met vijf series: Yellowstone, Tulsa King, 6666, 1923 en The Lioness. Of dat nog niet voldoende is, kondigde Sheridan ook zijn plannen aan voor twee nieuwe spin-offs.
 • Naar het overzicht van nieuwsitems