1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet

  Verlengd of stopgezet

  Datum: 11/03/2023

  Volgens de website Deadline komt er een tweede én derde seizoen van The Night Manager, de voortreffelijke serie die gebaseerd was op het boek van John le Carré. David Farr die verantwoordelijk was voor het script, zou ook nu weer het scenario schrijven. De opnames zouden plaatsvinden in Londen en Zuid-Afrika. Tom Hiddleston vertolkt andermaal de rol van Jonathan Pine, een nachtmanager die gerekruteerd wordt door de Britse inlichtingendienst. In het nieuwe seizoen ontdekt Pine twee jaar na het einde van het eerste seizoen dat wapenhandelaar Richard Roper (vertolkt door Hugh Laurie) ondertussen is overleden. Maar dan komt hij tegenover een veel grotere tegenstander te staan … Wie de andere rollen zullen vertolken is nog niet bekend. Het nieuws werd helaas ook nog niet bevestigd door Amazon Prime Video en BBC.

  Eind januari ging op Apple TV+ de serie Shrinking van start. Daarin speelt Harrison Ford de mentor van therapeut Jimmy Laird (vertolkt door Jason Segel) die het moeilijk heeft om er te zijn voor z’n patiënten. De serie kreeg behoorlijke kritieken en ook de kijkers reageerden positief. Apple TV+ besliste dan ook om de serie een tweede seizoen te geven.

  Sisi, de Duitse serie over Keizerin Elisabeth en de liefde van haar leven, Keizer Franz van Oostenrijk, blijft het uitstekend doen en kreeg van RTL een derde seizoen. De Zwitsers/Amerikaanse actrice Dominique Devenport en Jannik Schümann keren terug als Sisi en Franz. Bij ons is de serie te zien op vtm.

  Het boorplatform van The Rig is nog niet aan sluiten toe, want Amazon heeft de serie verlengd met een tweede seizoen. De opnames staan gepland later in het jaar in Edingburgh, Schotland. Martin Compston, Iain Glen en Emily Hampshire hernemen hun rollen.

  Netflix gelooft overduidelijk in Outer Banks. Net voor de start van het derde seizoen, meldde de streamer dat er ook een vierde seizoen komt. Het nieuws werd aangekondigd op Poguelandia, het gote Outer Banks-fan event. Het waren verschillende acteurs uit de serie die het nieuws kwamen melden.

  Een serie die momenteel het mooie weer maakt is Poker Face van bedenker Rian Johnson, de man die ook verantwoordelijk was voor Knives Out en Glass Onion. Poker Face kreeg uitstekende recensies waardoor streamer Peacock overtuigd was om de reeks te verlengen met een tweede seizoen. De serie draait rond detective Charlie Cale die een buitengewoon vermogen heeft om te bepalen wanneer iemand liegt. Ze gaat op pad met haar Plymouth Barracuda en wordt bij elke stop geconfronteerd met vreemde misdaden die ze moet onderzoeken en oplossen. Natasha Lyonne uit Russian Doll vertolkt de hoofdrol. De serie is bij ons helaas nog niet te zien.

  In oktober startte op Amazon Prime Video de sf-serie The Peripheral, naar het boek van William Gibson en in een productie van de producenten/bedenkers van Westworld. Amazon was dermate tevreden met de serie dat ze hun akkoord gaven voor een tweede seizoen. De hoofdrol in de serie wordt gespeeld door Chloë Grace Moretz (Kick-Ass, Gaslight, Carrie). Zij vertolkt de rol van Flynne Fisher. Haar broer Burton is een veteraan van de elite Haptic Recon Force van het United States Marine Corps. Hij wordt ingehuurd voor een beveiligingsklus die plaatsvindt in wat hij denkt dat cyberspace is. Wanneer Flynne tijdelijk zijn plaats inneemt, is ze getuige van een mogelijke moord…

  Nadat Mayans M.C. verlengd werd met een vijfde seizoen, kwam meteen ook het nieuws dat dit vijfde seizoen ook het laatste zal zijn. De serie speelt zich af in hetzelfde universum als Sons Of Anarchy en heeft JD Pardo als Ezekiel "EZ' Reyes, lid van de Mayans Motorcycle Club. Na een mislukte poging om onder één leider te komen worden hij, zijn broer Angel en de rest van de Santo Padre M.C. geconfronteerd met de vergelding van andere afdelingen. De stopzetting komt niet onverwacht gezien de makers het einde al lang van tevoren hadden uitgetekend.

  Na tien jaar komt er na het tiende seizoen, dat in de VS van start ging op 5 maart, een einde aan The Blacklist. In de serie speelt James Spader de rol van Raymond 'Red' Reddington, een ex-marineofficier die een crimineel is geworden. Hij geeft zichzelf aan bij de FBI en biedt zijn titulaire 'zwarte lijst' van de gevaarlijkste criminelen ter wereld aan in ruil voor immuniteit.
  Het tiende en laatste seizoen gaat over de gevolgen van Reds deal die aan het licht komt. Nu het geheim bekend is, verenigen voormalige Blacklisters zich tegen hem, waardoor Reddington en zijn team bij de FBI in gevaar komen.

  Ondanks de hoge kijkcijfers en de medewerking van bedenker Clyde Phillips krijgt Dexter: New Blood geen vervolg. In plaats daarvan zou Showtime nu andere opties overwegen, waaronder een prequel over een jonge Dexter. Dexter: New Blood speelt zich af in het sneeuwrijke plaatsje Iron Lake, waar Dexter Morgan na lange tijd weer geconfronteerd wordt met zijn zoon Harrison.

  Het grote succes van The Last Of Us bleef niet zonder gevolgen, want al na de tweede aflevering kwam het nieuws dat de serie een vervolg krijgt. De serie met Pedro Pascal en Bella Ramsey vertelt het verhaal van een smokkelaar die een meisje doorheen een apocalyptisch landschap naar een bepaald punt moet brengen. De eerste aflevering van de serie was voor HBO de tweede best bekeken aflevering in de laatste tien jaar.

  Hoewel de reboot van Gossip Girl het uitstekend deed bij de start zag de serie zijn kijkcijfers gaandeweg zakken. De recensies waren bovendien slecht zodat het niet verwonderlijk was dat HBO Max na het tweede seizoen een punt zet achter de belevenissen van een groep tieners uit de Upper East Side. De makers willen de serie eventueel aanbieden aan andere streamers of zenders.

  Het gaat uitstekend met de sitcom-serie Abbott Elementary. Na het winnen van drie Golden Globes – waaronder beste komedie – komt nu het nieuws dat de serie verlengd wordt met een derde seizoen. Volgens Quinta Brunson, het creatieve brein achter de serie, is het succes voor een groot stuk te danken aan het feit dat het een zeer breed publiek aanspreekt. Het tweede seizoen is te zien op Disney+.

  Een van de spin-off series van The Walking Dead, Fear The Walking Dead, zet er na het komende achtste seizoen een punt achter. Dat achtste en laatste seizoen wordt opgesplitst in twee blokken van zes afleveringen. Maar inmiddels staan alweer drie nieuwe spin off-series te wachten: The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon en een miniseries rond Rock en Michonne.

  De tienerserie Wednesday blijft in tegenstelling tot andere berichten lekker staan op Netflix. De serie rond Wednesday van The Addams Family krijgt zelfs een tweede seizoen. Het eerste seizoen groeide uit tot een van de meest bekeken Engelstalige series op Netflix. In dat seizoen volgen Wednesday bij haar verblijf op de Nevermore Academy waar ze haar bijzondere krachten leert ontwikkelen en een aantal moorden probeert op te lossen.

  1899, de sf-reeks rond het stoomschip Kerberos, wordt tegen de verwachting in stopgezet na één seizoen. De makers hadden oorspronkelijk drie seizoenen in gedachten, maar zoals ze in een Instagram-bericht meedeelden “draaien de zaken dikwijls niet uit zoals je ze gepland hebt”. Vermits het eerste seizoen op een serieuze cliffhanger eindigde, blijven de fans dus op hun honger zitten ondanks het feit dat de serie in zijn eerste week de meest bekeken serie was na The Crown.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems