1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 21/09/2023

  Tot ieders verbazing wordt Winning Time: The Rise Of The Lakers Dynasty na twee seizoenen stopgezet. Hoewel er nog heel wat verhalen te vertellen waren over de succesperiode van de Lakers, houdt HBO het voor bekeken. Wellicht zijn de fiks gedaalde kijkcijfers hiervoor verantwoordelijk. De serie is bij ons te zien op Streamz/Telenet.

  Een van de Taylor Sheridan-series (o.a. Yellowstone, Tulsa King, 1883) Mayor Of Kingstown wordt door Paramount+ verlengd met een derde seizoen. In de serie, die bij ons helaas niet te zien is, speelt Jeremy Renner de rol van Mike McLusky, die afkomstig is uit een familie van machtsmakelaars in Kingstown, Michigan, waar opsluiting de enige bloeiende industrie is. De serie behandelt thema's als systemisch racisme, corruptie en ongelijkheid en volgt de familie McLusky tijdens hun poging om orde en gerechtigheid te brengen in een stad die geen van beide heeft.

  De spin-off van How I Met Your Mother, How I Met Your Father, wordt na twee seizoenen stopgezet door Hulu. De hoofdrol werd gespeeld door Hilary Duff, die als Sophie haar zoon vertelt hoe ze zijn vader ontmoette.

  Hoewel de serie bij ons niet te zien was, waren de recensies overwegend goed tot zeer goed. Daarom is het jammer dat Hulu de serie over Catherina de Grote, die over Rusland regeerde van 1762 tot 1796, stopzet na het derde seizoen. De reden waarom The Great, geschreven door de scenarist van The Favourite, wordt stopgezet wordt niet gegeven, maar wellicht heeft het allemaal te maken met besparingen en de stakingen. De serie met Elle Fanning in de hoofdrol, werd genomineerd voor verschillende Emmy’s en Golden Globes.

  De populaire Netflix-serie The Lincoln Lawyer over advocaat Mickey Haller die zijn zaken regelt vanaf de achterbank van zijn Lincoln, krijgt een derde seizoen, dat ditmaal gebaseerd is op ‘The Gods Of Guilt’, het vijfde boek uit de reeks van Michael – Bosch – Connelly. Het derde seizoen dat andermaal geschreven werd door David E. Kelley (Little Big Lies) zal bestaan uit 10 episodes. Manuel Garcia-Rulfo, Becki Newton, Jazz Raycole, Angus Sampson en Yaya DaCosta hernemen hun rollen.

  Wat verwacht werd, wordt nu ook bewaarheid: de HBO-serie The Idol wordt stopgezet na één seizoen. De serie van Sam Levinson (Euphoria, Mr. Robot) en Abel “The Weeknd” Tesfaye – die ook de mannelijke hoofdrol vertolkt - zorgde voor niets dan controversen (o.a. door gratuit naakt) en werd zelfs ingekort tot vijf afleveringen. De serie over een romance tussen een popster en een cultleider kwam nog voor de première in opspraak door de verschillende problemen die plaatsvonden tijdens de productie.

  De Deense romantische komedie Baby Fever krijgt van Netflix een tweede seizoen. In dat tweede seizoen zien we hoe Nana haar oude job wil combineren met de opvoeding van haar twee maanden oude baby. De ambitieuze Nana zet zich volledig in want ze krijgt stevige concurrentie van de dokter die haar plaats had ingenomen tijdens haar zwangerschapsverlof. Eén zaak is ze echter vergeten: wie zorgt er voor de baby? Josephine Park die we kennen van The Nurse, speelt andermaal de hoofdrol.

  De opvolger van Sex And The City, And Just Like That, wordt ondanks de mindere kritieken, maar de uitstekende kijkcijfers, verlengd met een derde seizoen. De serie verenigt Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kristin Davis die hun rollen uit Sex And The City hernemen. Seizoen 2 zag ook de verrijzenis van John Corbett als Aidan. Kim Cattrall, de ontbrekende schakel uit de originele serie, maakte aan het einde van seizoen 2 een cameo. Volgens Max was And Jut Like That de meest bekeken Max Original.

  A League Of Their Own, de uitstekende serie over een hele generatie vrouwen die ervan droomden om ooit professioneel baseball te spelen, is een andere serie die het slachtoffer is geworden van de stakingen. De serie kende heel wat problemen, maar uiteindelijk werd er beslist dat er een tweede seizoen zou komen, maar met slechts vier i.p.v. acht afleveringen. Dat sprookje gaat dus helaas niet door.

  The Peripheral, de sf-serie van het Westworld-duo Lisa Joy en Jonathan Nolan met een hoofdrol voor Chloë Moretz, krijgt – ondanks het feit dat de serie in februari door Amazon Prime Video verlengd werd – geen tweede seizoen. De stakingen van scenaristen en de acteurs zou de oorzaak van de stopzetting zijn.

  Anoniem, de Nederlandse misdaadserie waarin een burger als anonieme strijder het onrecht bestrijdt, terwijl z’n vrouw als officier van justitie het doet volgens het boekje, krijgt een tweede seizoen. De serie had heel wat trouwe volgers zodat er onvermijdelijk een tweede seizoen moest komen. Diederik van Rooijen (Penoza) blijft aan het roer terwijl Jeroen Spitzenberger en Anniek Pheifer opnieuw de hoofdrollen voor hun rekening nemen.

  De populaire tienerserie The Summer I Turned Pretty krijgt een derde seizoen dat tien afleveringen zal tellen. Helaas is dat – gezien de stakingen in Hollywood – nog niet voor meteen. De serie is een van de 10 meest bekeken series op Amazon Prime Video.

  Suspicion, de remake van de Israëlische serie False Flag, wordt door Apple TV+ stopgezet na één seizoen. De serie gaat over een 21-jarige man die gekidnapt wordt uit een sjiek hotel in New York. Vier Britten die op dat moment in het hotel verbleven worden plots hoofdverdachte. Hun leven wordt op z’n kop gezet en ze zullen er alles moeten aan doen om hun onschuld te bewijzen. Hoofdrollen waren er voor Uma Thurman en Noah Emmerich.

  The Righteous Gemstones, de compleet geschifte serie over een familie tv-predikanten, wordt verlengd met een vierde seizoen. De serie die bij ons te zien is op Streamz, werd bedacht en geschreven door hoofdacteur Danny McBride.

  Nu drag queens officieel verboden zijn in de staat Tennessee, wordt een serie als We’re Here eens zo belangrijk. HBO verlengde de serie waarin drie drag queens doorheen Amerika reizen met de bedoeling liefde te verspreiden door de kunst van de drag, met een vierde seizoen. Een initiatief dat we alleen maar kunnen toejuichen vooral ook omdat het allemaal zeer entertainend is om naar te kijken.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems